Waarom kies je voor vitamine D3 uit algen?

Waarom kies je voor vitamine D3 uit algen?

Vitamine D is een essentiële vitamine die jouw lichaam dagelijks nodig heeft. Het draagt namelijk bij aan de opbouw van een sterk immuunsysteem, een goede werking van de spieren, de groei en behoud van stevige tanden en botten én aan de gezondheid van je huid. Vitamine D draagt namelijk bij aan het proces van celvernieuwing, daardoor heeft het de kracht om wondjes sneller te laten helen. Een hoop voordelen dus en een tekort aan vitamine D in het lichaam kan veel schadelijke gevolgen hebben. Er zijn verschillende vormen van vitamine D en in deze blog vertellen wij je meer over vitamine D3 uit algen!

 

Hoe krijg je vitamine D normaliter binnen?

De grootste natuurlijke bron van vitamine D is de zon, vandaar dat een groot aantal mensen een tekort aan vitamine D ervaren in de winter. Voor iemand met een lichte huid is het al genoeg om dagelijks 15 tot 30 minuten in de zon te zitten met het lichaam grotendeels onbedekt. Naast vitamine D uit de zon, kun je vitamine D ook uit eten halen (maar in kleinere hoeveelheid) zoals vette vis, vlees en eieren. Er zijn mensen die meer vitamine D nodig hebben dan anderen. Veganisten, ouderen mensen, jonge kinderen, mensen met een getinte huid en zwangere vrouwen nemen allemaal minder snel vitamine D op en daarom wordt voornamelijk aan hen aangeraden om extra vitamine D in te nemen. In de winter geldt dit dus voor een nog grotere groep, omdat we minder worden blootgesteld aan zonlicht.

 

Vitamine D3 uit algen

Vitamine D3 wordt sneller en effectiever opgenomen door je lichaam dan vitamine D2. Beide vormen worden in je lichaam pas omgezet tot vitamine D. Algen maken op dezelfde manier vitamine D aan in het lichaam als mensen, namelijk onder invloed van uv-straling (zonlicht). Hierdoor wordt een goede opneembaarheid van vitamine D3 behouden. De vegan vitamine D3 van Vitals is daarom uiterst geschikt voor vegans! Het product bevat maar liefst 25 mcg vitamine D3, dat is 500% van de referentie inname.