Wat zijn beautysupplementen? En welke zijn er?

Wat zijn beautysupplementen? En welke zijn er? Beautysups

Beautysupplementen zijn producten die voedingsstoffen bevatten als aanvulling op je voeding, met als doel het verzorgen van je lichaam van binnenuit en daarmee het gezonder maken van je lichaam aan de binnen- en buitenkant. Beautysupplementen hebben voordelige effecten voor je huid, haren en nagels, mits je de juiste dosering en vorm inneemt.

 

Waar let je op bij het aanschaffen van beautysupplementen?

Bij het aanschaffen van beautysupplementen moet je op een aantal dingen letten. Doe je dit niet, dan kan het wel eens zo zijn dat je je geld aan het weggooien bent. Het is namelijk zo dat voedingsstoffen jouw huid, haren en nagels als allerlaatste bereiken. Was jij je hier al van bewust? Wanneer de verschillende processen in het lichaam gebruik hebben gemaakt van de voedingsstoffen die jij binnenkrijgt, gaat het deel wat nog 'over' is naar je huid, haren en nagels. Hierdoor kun jij je vast voorstellen hoe belangrijk het is dat je de juiste dosering en vorm van een beauty supplement inneemt. Wanneer je niet de juiste dosering en vorm inneemt, dan bereikt het je huid, haren en nagels niet. Naast het letten op de juiste dosering en de juiste vorm van een beauty supplement, kunnen de kwaliteit en vulstoffen ook nog effect hebben. Op Beautysups.com vind je enkel premium supplementen. Hiermee bedoelen wij niet dat wij enkel dure supplementen aanbieden, helemaal niet zelfs. Wel hebben wij samen met onze deskundigen onderzoek gedaan naar de supplementen met de juiste dosering, de juiste vorm en dus supplementen met de beste werking. Wij willen voorkomen dat consumenten geld weggooien doordat ze kiezen voor mooie plaatjes en praatjes.

 

Een weerspiegeling van een gezond lichaam

Niet voor niets zeggen wij van Beautysups.com 'Reflect your inner beauty' en 'Schoonheid start bij gezondheid'. Een gezonde huid, haren en nagels zijn namelijk een weerspiegeling van een gezond lichaam. Het zou mooi zijn wanneer 100% van een voedingsstof voor je huid, ook daadwerkelijk voor 100% in je huid wordt opgenomen. Nee, je huid (en je haar en nagels) profiteert het laatste van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Het verwerken en opnemen van voedingsstoffen door het lichaam, noemen wij de spijsvertering. Het spijsverteringsstelsel in het lichaam zorgt ervoor dat voedingsstoffen en dus ook beautysupplementen worden verkleind, fijngemalen en opgelost, zodat ze in het lichaam zorgen voor de optimale werking van verschillende processen. Spijsvertering wordt trouwens vaak verward met stofwisseling. Beide zijn erg belangrijk en ze hebben iets met elkaar te maken. Leer in dit artikel wat het verschil is tussen spijsvertering en stofwisseling.

 

Stappenplan om te kiezen voor een effectief supplement

Let bij het kopen van een beautysupplement in ieder geval op de dosering en de vorm van de ingrediënten. Daarnaast kun je nog letten op de kwaliteit en herkomst van de ingrediënten en welke vulstoffen zijn toegevoegd. Twijfel je aan een supplement? Stel dan je vraag aan een van onze deskundigen via info@beautysups.com

 

1. De juiste dosering

Kies voor de juiste dosering van een supplement. Misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je moet op moet letten bij het aanschaffen van een beauty supplement. Voedingsstoffen bereiken namelijk als laatste je huid, haren en nagels en daarom is een juist dosering essentieel voor het resultaat. Kijk voor de dosering van een beauty supplement altijd op het etiket of op de website naar de volledige ingrediëntenlijst. Je ziet de hoeveelheid achter het ingredient staan en hierbij moet je ook letten op de aangeduide eenheid. Soms wordt het ingrediënt aangeduid in microgram (mcg), soms in milligram (mg), soms in gram (gr). Gebruik een rekentool om de hoeveelheid om te rekenen naar dezelfde eenheid, mocht je supplementen willen vergelijken. Wanneer je enkel een opsomming van voedingsstoffen op het etiket ziet staan, dan geeft de volgorde aan van welk ingrediënt er het meeste en van welke er het minste inzit. Het ingredient op de laatste plaatst, zit verhoudingsgewijs het minste in het product. Wil je weten welke dosering je dagelijks nodig hebt om je doelen te bereiken? Bekijk het schema voor beauty supplementen.

 

2. De juiste vorm
Kies voor de juiste vorm van een supplement. Nu denk je misschien, het eiwit collageen is toch gewoon altijd collageen? En, een vitamine is toch een vitamine? Toch kan er een verschil zitten in de vorm van een eiwit, vitamine of mineraal. Voor collageen moet je bijvoorbeeld kleine collageen peptiden of natief collageen kiezen, anders wordt een groot deel in de maag niet opgenomen om effectieve resultaten te geven voor je huid. Wat betreft een vitamine of mineraal, sommige fabrikanten kiezen voor de synthetisch beschikbare vorm van een voedingssupplement. De synthetische variant is niet lichaamseigen en moet in de maag vaak nog worden omgezet in de actieve vorm, voordat er sprake is van werkzaamheid. Kies dus altijd voor een actieve of biologisch beschikbare vorm.

 

De verschillende beauty supplementen

Er zijn verschillende beauty supplementen. Sommige supplementen bestaan uit één ingrediënt en sommige supplementen bestaan uit een combinatie van vitaminen, mineralen, eiwitten, kruidenextracten. Laten we voorop stellen dat er ongeveer 50 voedingsstoffen bekend zijn die nodig zijn voor alle levensprocessen, dus voor een gezond lichaam, dus voor een mooie huid, haren en nagels. Een mooie huid, haren en nagels zijn namelijk een weerspiegeling van een gezond lichaam. Een aantal voedingsstoffen die van invloed kunnen zijn op je huid, haren en nagels als extra aanvulling op je dagelijkse voedingstoffen zijn:

 

 • Collageen
 • Hyaluronzuur
 • Omega 3 vetzuren
 • Probiotica
 • Selenium
 • Silicium
 • Vitamine A
 • Vitamine B3 (niacine)
 • Vitamine B5 (panthotheenzuur)
 • Vitamine B8 (biotine)
 • Vitamine C
 • Vitamine D3
 • Vitamine E
 • Vitamine K2
 • Zink 

 

Zorgen voor je lichaam doe je niet enkel met supplementen

Het nemen van supplementen is enkel één factor voor de verzorging van je lichaam van binnenuit. Gezonde en gevarieerde voeding, voldoende water drinken, voldoende bewegen, goed slapen, stress verminderen, niet roken en drinken zijn andere factoren die een rol spelen. Een beauty supplement kan direct of indirect effect hebben op jouw huid, haren en nagels. Wanneer een supplement indirect effect heeft op jouw huid, haren en nagels, dan heeft het dus direct effect op een van de andere factoren voor een gezond lichaam. Om dit uit te leggen gebruiken we collageen en valeriaan. Zowel collageen als valeriaan zorgen voor de verbetering van je huid, de een direct en de andere indirect.

 

Het eiwit collageen voor een mooie huid
Collageen is een voedingsstof op zichzelf. Er hoeft niets anders aan toegevoegd te worden om het doel te behalen. Collageen is een eiwit dat structuur geeft aan huid, haar, nagels, botten, spieren en gewrichten. Collageenvezels in de opperhuid beïnvloeden de huidstructuur en stevigheid van binnenuit. Collageen zorgt voor de vertraging van huidveroudering.

 

Het kruidenextract valeriaan om beter te slapen
Valeriaan is een kruid op zichzelf. Het directe doel van valeriaan is beter slapen, maar indirect zorgt het voor de verbetering van je huid. Wanneer je slaapt is je lichaam namelijk in ruststand. De beste periode voor je lichaam om te werken aan celvernieuwing en de verbetering van je huid.