Skincare insideout: leer van hannah

hannah zonbeschermer

Bij hannah staan we nooit stil als het gaat om ontwikkeling van producten. Dit kunnen nieuwe producten zijn, maar ook bestaande producten worden regelmatig onder de loep genomen. Heb je je wel eens afgevraagd wat al die ingrediënten die op een verpakking staan nu eigenlijk allemaal doen? Je wil het product misschien hebben vanwege maar één of twee ingrediënten, dus waarom zo’n waslijst van onleesbare namen?

Dit artikel is geschreven door Mariëlle Eggenkamp • hannah huidcoach, specialist in huidverbetering en docent in o.a. de bindweefselmassage.

 

Waarom is één ingrediënt niet mogelijk?

Nu mag het natuurlijk duidelijk zijn dat één ingrediënt geen product is. Tenzij je het hebt over pure olie zoals bijvoorbeeld vitamine E olie, dan zou je met één ingrediënt klaar zijn. De meeste producten bestaan echter uit meerdere ingrediënten en in de basis is dat water en olie. Omdat deze twee componenten niet mengen, is een emulgator nodig. Zo wordt het een mooie homogene substantie. Crèmes zijn of een olie-in-water (O/W) substantie of een water-in-olie (W/O) substantie. Dit bepaalt hoe dik of hoe dun een product zal zijn. Een crème moet natuurlijk ook niet vloeibaar worden, dus dan is er soms een verdikkingsmiddel nodig.

 

Waarom zijn conserveringsmiddelen écht nodig?

De meeste mensen kunnen wel een paar maanden met hun skincare doen en in die tijd willen we niet dat het bederft. Zelfs als je alleen maar puur water een poosje laat staan, komen er bacteriën in. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen. Broodnodig als je niet wilt dat bacteriën je product als hun persoonlijke speeltuin gaan gebruiken. Ook heeft ieder ingrediënt in je product een eigen geur. Al zijn sommigen vrij geurloos van zichzelf, anderen ruiken juist weer sterk. Als dat geen fijne geur is of geuren onderling hebben geen goede match, is een geurstof of een mix ervan wel zo fijn. Soms willen we een product zonder parfumering hebben. Een fijne geur is natuurlijk wel erg prettig, maar voegt in basis niets toe voor je huid en kan in, sommige gevallen, een reactie geven. Dus producten die voor de kwetsbare huid zijn, worden zonder geurstoffen geproduceerd en dan is het even afwachten welke geurbeleving je aantreft. Bij hannah bevat bijvoorbeeld de Clear-lijn geen parfumering, maar ook de serums en enkele crèmes uit de Red Line zijn parfumvrij.

 

Ontdek de werkzame ingrediënten

Dan zijn er natuurlijk de actieve werkstoffen. Dit zijn de ingrediënten die daadwerkelijk zorgen voor de actie waarvoor je het product gebruikt. Dus het reinigen, hydrateren, herstellen, kalmeren of wat je dan ook maar wilt bereiken voor je huid. Al deze ingrediënten worden op de verpakking gezet met een INCI-naam (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients). Dit zijn vaak lange en ingewikkelde namen. Nu is de wet- en regelgeving omtrent deze ingrediënten in Europa streng en transparant. Indien je meer wilt weten over de ingrediënten in jouw producten kan je de COSMILE app downloaden. Hier kun je de INCI lijst op je product scannen en zie je in een oogopslag waar al die ingrediënten nu eigenlijk voor bedoeld zijn.

 

De hoeveelheid van een ingrediënt

Wat ook goed is om te weten; de volgorde van de ingrediënten in de lijst vertelt je van welk ingrediënt er het meeste in zit. Dat zegt lang niet altijd iets over de werkzaamheid van het product, want soms is het juist nodig om van een bepaald ingrediënt iets minder te gebruiken in verband met bijvoorbeeld een interactie met een ander ingrediënt. Een product ontwikkelen is echt hogere wiskunde en kun je niet 1,2,3 ontleden door de INCI lijst te lezen. Gebruik deze dan ook vooral om te kijken of er niet iets in zit waar je overgevoelig of zelfs allergisch voor bent.

 

Innovatieve zonbescherming op oliebasis

Bij de geoliede ontwikkelingsmachine van hannah draait het om innovatie, kwaliteit, gebruiksgemak én inderdaad olie. Of het nu gaat om een cleanser, lichaamsreiniging of huidverbetering; wij zijn altijd op zoek naar een alternatief op oliebasis. Dit omdat de huid, maar ook de klant zelf, hier heel blij van wordt. Zo hebben we inmiddels al jaren een reiniging in olievorm voor gezicht (Cleansing Oil) en lichaam (Shower Treatment) en zijn onze serums op basis van olie. En sinds kort is daar een nieuwe hannah telg bijgekomen! Een nieuw product wat tussen de andere een plekje moet veroveren om te shinen. En geloof me, dat gaat onze nieuwe spruit zonder problemen voor elkaar krijgen. Het is een gebruiks- en milieuvriendelijke zonbescherming in olievorm met een gegarandeerde SPF30 die ook nog eens vegan en microplasticvrij is. Echt een geweldig product voor het hele gezin! Deze is gedoopt met de naam: FlairoSun!

 

Meer over FlairoSun: hannah's innovatieve zonbeschermer

Deze oil-based zonbescherming in sprayvorm heeft een heerlijke, lichte oliestructuur (en een hele fijne geur) die makkelijk intrekt maar je huid ook verzorgt door de toegevoegde squalane en vitamine E. Uniek is de gegarandeerde SPF30 die we waarborgen door testen die zowel in-vivo als in-vitro zijn uitgevoerd (in vitro is in reageerbuis en in vivo op daadwerkelijke huid). Dit geldt zowel voor de bescherming tegen UVB (zorgt voor verbranding) als tegen UVA (zorgt voor veroudering en DNA-schade dieper in de huid). De flacon ligt makkelijk in de hand en vernevelt heel fijn, waardoor insmeren gewoon een feestje wordt. En nu hopen op een lange, warme zomer!