De derde stap in huidverbetering: stimuleren

Beautysups hannah huidcoach huidverbetering

Het is nogal een vaag begrip: het stimuleren van de huid. Het roept een beetje een beeld op waarin we de huid aanmoedigen. Zo van: kom op huid, je kan het wel, even doorzetten. En dan zit je er eigenlijk niet eens zo heel ver naast. Want als we de huid stimuleren, bedoelen we dat de huid actief aan het werk gezet wordt. Dat doen we ook met het peelen van de huid. Dan maken we het buitenste schilletje van de huid -de hoornlaag- iets dunner, waardoor die ineens de dringende behoefte heeft om meer cellen te gaan produceren om het “weggehaalde” weer aan te vullen. Maar als we de huid stimuleren, zetten we in op meer activiteit in de diepere huidlagen.

 

Dit artikel is geschreven door Mariëlle Eggenkamp • hannah huidcoach, specialist in huidverbetering en docent in o.a. de bindweefselmassage.

 

Meer balans in de huid door doorbloeding

In eerste instantie kan dat door de doorbloeding te stimuleren. Dan zorg je er dus voor dat de huid rood wordt. Dat is nuttig, want meer doorbloeding betekent meer zuurstof naar de cellen, betere afvoer van afvalstoffen en een betere celstofwisseling. In de praktijk zien we dan dat iemands huidskleur frisser wordt, dat verzorgingsproducten beter worden opgenomen en dat vlekjes en plekjes die zijn achtergebleven na bijvoorbeeld een puistje sneller wegtrekken. We kunnen ook stimuleren bij een huid die van nature ook al behoorlijk rood kan zien. Het is zelfs zo dat als we dat regelmatig doen, en ook echt een poos vol houden, zo’n huid langzamerhand steeds een beetje minder rood wordt. Door te stimuleren zorg je eigenlijk voor meer balans in de huid. De ene huid krijgt er meer kleur door en de andere wordt juist rustiger. 

 

Stimuleren van de cellen middels massage

Naast het doorbloeden van de huid kun je zeggen dat (be)handelingen waardoor onze huid meer bindweefsel gaat aanmaken ook stimulerend zijn. Dus waarbij de huid steviger wordt en wat meer volume krijgt. Dat doen we bij voorkeur met massages. En dan niet zo maar een massage, maar met een bindweefselmassage. In onze huid zitten vezels die we collageenvezels noemen. Deze maken de huid stevig en veerkrachtig. Samen met het vocht in onze huid zorgen deze vezels voor het behoud van volume. Hoe jonger je bent, hoe meer collageenvezels en hoe meer vocht. Met een bindweefselmassage, uitgevoerd door een gespecialiseerde huidcoach, stimuleer je de cellen die deze vezels maken. Als je dat regelmatig laat doen, houd je de huid lekker actief bezig. 

 

Thuis aan de slag met de juiste producten

Naast het stimuleren door de bindweefselmassage bij de huidcoach kun je ook thuis veel doen, zoals het goed doorbloeden van je huid. Het allermakkelijkste is om een microwavekompres te gebruiken. Dat is een gastendoekje die je nat maakt, vervolgens wat uitwringt, een minuut in de magnetron legt en er vervolgens dampend uitkomt. Als je deze op je gezicht legt en een minuut vasthoudt totdat de doek begint af te koelen, zal je zien dat je huid al heel mooi doorbloed eronder vandaan komt. Als je meteen daarna je verzorgende producten aanbrengt, blijft er minder van je product achter in de bovenste dode huidlaag en wordt dus beter opgenomen. Verder kun je bij de hannah huidcoach speciale doorbloedingsproducten vinden. Bijvoorbeeld een Scrub Plus voor het lichaam, een doorbloedingscrème voor gezicht, hals en decollete (Cell Active) en een Active Mask. Deze houden je huid allemaal een stuk langer doorbloed dan dat je met een microwavekompres voor elkaar kunt krijgen en kunnen in kuurverband of als onderhoud toegepast worden. Wel op advies van de professional, want het is wel nodig om hier een goede uitleg over te krijgen. Dus om te weten welk product voor jouw huid geschikt is, kun je het beste geheel vrijblijvend bij een huidcoach in de buurt langsgaan. Daar kun je ook terecht voor die bindweefselmassage, want dat doe je thuis natuurlijk niet zo een, twee, drie na. Maar dat is dan ook een goede reden om lekker in die behandelstoel te gaan liggen. Niet alleen stimulerend en huidverbeterend, ook zeer ontspannend!