After Summer Body met hannah

hannah skincare

Misschien is het nog niet voor iedereen achter de rug, maar nu alle scholen in Nederland weer volop zijn begonnen geldt voor de meeste mensen dat de normale gang van zaken weer wordt opgepakt. Gelukkig hebben we nog wel profijt van de zomervakantie. Mentaal hebben we er weer zin in en onze huidskleur getuigd nog van de zonovergoten dagen die achter ons liggen. Maar het is niet allemaal goud wat er blinkt. Lange dagen in de zon en zwemmen in zout zeewater of zwembad vol chloor kunnen de huid flink uitdrogen. Dit maakt de huid kwetsbaar en kan zorgen voor vroegtijdige huidveroudering, jeuk en bovenal droogte en schilfers. Allesbehalve een fraai plaatje dus. Dat maakt dit de ideale tijd om je huid weer een flinke oppepper te geven.

Dit artikel is geschreven door Mariëlle Eggenkamp • hannah huidcoach, specialist in huidverbetering en docent in o.a. de bindweefselmassage.

 

Waarom scrubben essentieel is voor een gezonde huid

Het is van belang dat de lichaamshuid goed beschermd wordt, soepel en gehydrateerd blijft, wordt voorzien van de juiste voedingsstoffen om zich te kunnen herstellen en te blijven stralen tijdens de nazomer. Hiervoor kun je het beste starten met een scrub. Ja, dan scrub je misschien je bruine zomerkleurtje net iets sneller weg. Maar eerlijk, toch liever dat dan dat je met van die droge schubben rondloopt. Bovendien zal de dode opperhuid veel van je voedende lichaamsverzorging op souperen en dat is pas echt zonde. Dus weg met die droge, doffe en vale lichaamshuid en ga scrubben! Door het gebruik van een Scrub Plus geef je de huid niet alleen een goede “scrubbeurt”, deze wordt ook zeer krachtig gestimuleerd dankzij actieve doorbloedingsbevorderende werkstoffen. Hierdoor zullen de voedingsstoffen uit verzorgende lichaamsproducten die je hierna aanbrengt veel beter door de huid opgenomen worden.

 

De juiste keuze voor je dagelijkse wasbeurt

Voor de dagelijkse wasbeurt kun je goede en minder goede keuzes maken. Natuurlijk is het heerlijk om een rijk schuimende douchegel te gebruiken met zo’n sterke geur dat ze je van een kilometer afstand kunnen “ruiken”. Toch kun je deze producten voor je huid beter niet voor dagelijks gebruik inzetten. Alles wat schuimt, droogt de huid uit. Daarom is het belangrijk om schuimende (douche) producten te vermijden en gebruik te maken van een doucheolie. Een olie droogt je huid namelijk niet uit en zorgt voor een zachte, soepele lichaamshuid. De Shower Treatment is een rijke, intensief verzorgende en kalmerende doucheolie op basis van sojaboonolie met een heerlijke frisse geur en makkelijk in gebruik. Daar waar nodig herstelt deze rijke formule de lipidenlaag en glans van de huid. Het is dus ook uitermate geschikt voor een zeer droge of gevoelige huid. Het heeft een frisse geur, is makkelijk in gebruik en zorgt een mooie, schone en goed gehydrateerde lichaamshuid! Het vormt tevens dé ultieme uniseks scheerolie voor de benen, oksels en bikinilijn.

 

Voeding voor de huid na de zomer

Na deze stappen is de huid aanzienlijk opgefrist, maar is nu wel klaar voor een beetje voeding. Zo net na de zomer is twee keer per dag insmeren geen overbodige luxe. En je merkt vanzelf wel wanneer je daarin weer een stapje terug kan nemen. Namelijk wanneer je velletje niet meer als een droge spons alles opslurpt wat je erop smeert. De Body Oil is een intensief voedende olie met macadamia-olie als belangrijkste basis, gecombineerd met arganolie. Het geeft een weldadig ontspannend effect, biedt een preventieve bescherming tegen huidveroudering en is zeer geschikt voor een (zeer) droge huid. Naast het voedende karakter en de preventieve bescherming tegen huidveroudering heeft het een specifieke werking op een droge huid en zorgt voor verlichting van de zeer gevoelige huid. Het laat de huid gezond en glanzend voor de dag komen en bovenal streelzacht aanvoelen.

 

 

Crème of olie: kies de juiste verzorging

Mocht je nou niet #teamolie zijn, maar #teamcrème of je houdt van een menging van beide kunnen we ook daar in de behoefte voorzien. De romige samenstelling van de Body Cream heeft een volle basis van macadamia-olie. Deze crème is rijk aan antioxidanten en heeft kalmerende en verzachtende eigenschappen voor de huid. De toegevoegde cafeïne verstevigt de huid, geeft een direct visuele verbetering op het uiterlijk van cellulite en werkt tevens als een sterke, hydraterende ‘antioxidant-boost’. Het resultaat? Een gladde, stevige, zon herstelde en veerkrachtige lichaamshuid. Doe de Scrub Plus eenmaal per week en gebruik de rest op dagelijkse basis en je hebt gegarandeerd langer plezier van je zomerse uitstraling.

 

Zonbescherming tijdens een Indian Summer

Daar wil ik nog één ding aan toevoegen: mocht ons een prachtige Indian Summer zijn gegund, zodat we nog wat zonnestralen om kunnen zetten in nazomers bruin, vergeet niet dat je nog wel wat zonbescherming kunt gebruiken. Ik maak dus even van de gelegenheid gebruik om Flairosun onder je aandacht te brengen. Een heerlijk ruikende, droge olie die niet plakkerig aanvoelt en goed in je huid trekt. Naast de gegarandeerde SPF30 zorgt de toegevoegde squalane dat de huid gehydrateerd blijft en toegevoegde vitamine E voedt en herstelt je huid terwijl je deze beschermt tegen de zon. Gebruik de Flairosun naast de rest van je lichaamsbehandeling en je zal merken dat je nog nooit een mooiere After Summer huid hebt gehad als nu.