Hoe creëer je natuurlijk beachy haar deze zomer?

Hoe creëer je natuurlijk beachy haar deze zomer?

Met de zomer in volle gang is het tijd om te genieten van lange dagen op het strand, ontspannen bij het zwembad en zwoele avonden buiten. Een van de meest gewilde zomerlooks is het begeerde "beachy haar" - een moeiteloze, natuurlijke en warrige look die doet denken aan dagen doorgebracht aan zee. Gelukkig hoef je geen dag aan het strand door te brengen om deze zorgeloze stijl te bereiken. Met een paar eenvoudige tips en natuurlijke producten kun je thuis je eigen beachy haar creëren en er de hele zomer stralend uitzien. In deze blog delen we essentiële technieken, producten en haarverzorgingsroutines om jouw haar de perfecte beachy textuur te geven voor die onvergetelijke zomerlook.

 

1. Begin met de juiste basis: gezond haar

Een belangrijke stap om een ​​perfect beachy haar te creëren, is om te beginnen met gezond haar. Gezond haar is beter in staat om textuur en golven vast te houden en ziet er glanzender en levendiger uit. Zorg voor je haar door het regelmatig te hydrateren met een diep voedende conditioner en gebruik een haarmasker om het te herstellen na blootstelling aan de zon en zout water. Trakteer je haar ook op een knipbeurt om gespleten haarpunten te verwijderen en de algehele gezondheid van je haar te bevorderen. En natuurlijk het allerbelangrijkste voor gezond haar, zorg voor de juiste voedingsstoffen voor je haar. Hiermee verzorg je je haarwortels van binnenuit, waardoor je haar gezonder blijft. Denk dan bijvoorbeeld aan silicium, omega 3 vetzuren, magnesium en antioxidanten. 

 

2. Textuur creëren met zoutwaterspray

Een essentieel product om die beachy textuur te krijgen, is een zoutwaterspray. Deze sprays bootsen het effect na van zeewater op je haar, waardoor het een warrige en golvende textuur krijgt. Je kunt een kant-en-klare zoutwaterspray kopen of er zelf een maken door water te mengen met een paar snufjes zeezout en een paar druppels van je favoriete essentiële olie voor een heerlijke geur. Spray de zoutwaterspray op vochtig haar en kneed je lokken voorzichtig met je handen om de textuur te activeren.

 

3. Twist en droog je haar voor natuurlijke golven

Als je je haar op een natuurlijke manier wilt krullen zonder warmtetools te gebruiken, probeer dan de twist-droogtechniek. Nadat je uit de douche bent gestapt en je haar vochtig is, verdeel je het in verschillende secties en draai je elk deel in een losse spiraalvormige twist. Laat je haar op natuurlijke wijze drogen of gebruik een föhn met diffuser om het proces te versnellen. Wanneer je de twists losmaakt, heb je prachtige, natuurlijke golven zonder het gebruik van krultangen of rollers. Heb je al krullen van jezelf? Bekijk dan onze tips voor de verzorging van krullend haar.

 

4. Gebruik een haarserum voor glans en hydratatie

Om die gezonde glans en hydratatie aan je beachy haar toe te voegen, gebruik je een haarserum. Een haarserum kan droog en pluizig haar temmen en het er glanzend en gezond uit laten zien. Breng een kleine hoeveelheid haarserum aan op de uiteinden van je haar en vermijd de haarwortels om vettigheid te voorkomen. Het serum zal je haar er gladder en verzorgd uit laten zien zonder het te verzwaren.

 

5. Ga voor een vlecht voor mooie textuur

Vlechten zijn niet alleen een geweldige manier om je haar uit je gezicht te houden op warme zomerdagen, maar ze creëren ook prachtige textuur wanneer je ze uiteindelijk losmaakt. Maak een losse vlecht in je haar voordat je naar bed gaat of voordat je een dagje naar het strand gaat. Wanneer je de vlecht uiteindelijk losmaakt, heb je prachtige, natuurlijke golven die perfect passen bij je beachy haarlook.

 

6. Gebruik natuurlijke oliën voor een finishing touch

Een laatste stap om je beachy haarlook te perfectioneren, is het toevoegen van een finishing touch met natuurlijke oliën. Kokosolie, arganolie of jojobaolie zijn geweldige opties om je haar er glanzend en gezond uit te laten zien. Breng een kleine hoeveelheid olie aan op je handen en werk het door je haar om het te hydrateren en de flyaways te temmen.

 

7. Bescherm je haar tegen de zon en chloor

Het is belangrijk om je haar te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon en chloorwater. Draag een hoed of een sjaal om je hoofdhuid en haar te beschermen tegen directe blootstelling aan de zon. Gebruik ook een haarspray met UV-bescherming om je haar te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Na een duik in het zwembad, spoel je je haar uit onder de douche om het chloorwater te verwijderen en gebruik je een diep conditionerend masker om je haar te herstellen van de schade.

 

Met deze eenvoudige tips en natuurlijke producten kun je gemakkelijk die gewilde beachy haarlook creëren voor de zomer. Begin met gezond haar als basis, gebruik zoutwaterspray om textuur toe te voegen, en experimenteer met twists, vlechten en natuurlijke oliën voor prachtige golven en glans. Vergeet niet je haar te beschermen tegen de zon en chloor om het gezond en stralend te houden gedurende de hele zomerperiode. Met deze zorgeloze en natuurlijke beachy haarstijl ben je klaar om te genieten van de warme dagen en zomerse avonturen, terwijl je er moeiteloos en stralend uitziet.