Tips voor je haar tijdens de herfst en de winter

haarsupplementen winter

Wanneer het buiten kouder wordt heeft je gehele lichaam waarschijnlijk net wat meer aandacht nodig om gezond te blijven. Ook je haar vraagt om meer verzorging. Door het droge weer, maar ook door kou en wind. Ook kan het voorkomen dat je je haar net wat vaker föhnt, omdat het buiten niet goed kan drogen. Om ook in de herfst en winter naar buiten te gaan met een stralende bos haar, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

 

Gebruik af en toe een haarmasker

Een masker voor het gezicht is veel gebruikelijker dan een masker voor het haar. Maar dat maakt het niet minder belangrijk. Voornamelijk na het wassen van je haar, is een masker aan te raden. Na het wassen van je haar staan de schubben van je haar namelijk 'open' waardoor je haar gevoeliger is en sneller kan afbreken. Een verzorgingsproduct na het wassen, sluit de schubben weer. Hierdoor wordt je haar gladder. Het algemene advies is om één of twee keer per week een haarmasker te gebruiken. Dit hangt natuurlijk af van de conditie van je haar. Na de zomer is het extra aan te raden je haren even goed te verzorgen.

 

Gebruik een haarsupplement

We geven bijna dagelijks aandacht aan de verzorging van ons haar van buiten. We wassen het, we borstelen het, we gebruiken een conditioner. Soms vergeten we dat de verzorging van ons haar van binnenuit nog veel belangrijk is. We verzorgen dan niet enkel het haar, wat we wel doen als we het van buiten verzorgen. We verzorgen ook de haarwortel en zakjes, de bron van gezond en glanzend haar. Er zijn verschillende haarsupplementen op de markt, je moet dus goed opletten welke je neemt. Het belangrijkste is om te kijken naar de dosering, de samenstelling en de actieve ingrediënten die een supplement bevat. Het kan zo zijn dat je supplement vindt voor een mooie prijs, die hetzelfde belooft als elk ander haarsupplement. Helaas mogen dezelfde claims vaak gemaakt worden, maar is het aan jou om te kijken wat er op het etiket staat. Bij een te lage dosering of onjuiste vorm, kun je jouw geld namelijk beter in je zak houden. Wij lichten een aantal premium haarsupplementen voor je uit, waarbij je het in ieder geval niet fout kunt doen.

Beperk het aantal wasbeurten

Het zal even wennen zijn en je moet er even doorheen, maar uiteindelijk zal het je veel opleveren. Door je haar minder vaak (zeg maar gerust: zo min mogelijk) te wassen, behoud je de gezonde natuurlijke oliën. Je kunt je haren gerust maximaal drie keer per week wassen. Wanneer je je haar voorheen elke dag waste, dan zul je merken dat je de eerste dagen erg vet haar krijgt. De talgkliertjes op je hoofdhuid zijn namelijk gewend om elke keer na je dagelijkse wasbeurt, nieuw talg aan te maken. Je lichaam moet er heel even aan wennen dat dit dus niet meer hoeft. Mocht je het echt vervelend om door deze fase heen te gaan. Dan is een droog shampoo wellicht dé oplossing voor jou. Het zorgt niet alleen voor fris haar, maar ook voor volume. Kijk wederom goed naar het etiket en zorg dat je geen schadelijke producten in je haar spuit.


Laat je haar niet opdrogen

Het is geen goed idee om met nat haar naar buiten te gaan wanneer het koud (of fris) is buiten. Waarom niet? De kou kan ervoor zorgen dat je haar snel afbreekt. Eerder benoemde we al het ook föhnen niet erg goed is voor je haar, maar wat moet je dan? Want, binnen wachten tot het droog is, daar hebben we niet elke ochtend de tijd voor. Een tip is om je haar met een handdoek droog te knijpen. Mocht je het daarna toch willen föhnen, zorg er dan voor dat je de föhn niet in de heetste stand gebruikt. Het is ook aan te raden om je haren te beschermen met een hittebeschermend product. Niet enkel tijdens het föhnen, maar ook wanneer je je haar krult of styled.