Tips voor de verzorging van krullend haar

Verzorging van krullend haar tips beautysups

Krullend haar is een uniek haartype dat een specifieke haarverzorgingsroutine vereist om het gezond en mooi te houden. Hoewel krullend haar mooi en geliefd is, kan het ook een uitdaging zijn om het te verzorgen. Veel mensen met krullend haar worstelen onder meer met droogte, pluizen en klitten. Gelukkig is het met de juiste verzorging mogelijk om je krullend haar gezond, veerkrachtig en goed in model te houden. In deze Beauty Read geven we je vijf essentiële tips om krullend haar te verzorgen en een tip voor een salon, So Curly, gespecialiseerd in de verzorging van jouw krullen! Of je nu strakke krullen hebt of losse, golvende pijpenkrullen, deze tips helpen je om je krullen gezond en mooi te houden.

 

1. Gebruik een shampoo zonder sulfaten

Sulfaten kunnen de natuurlijke oliën uit krullend haar verwijderen, waardoor het droog en pluizig wordt. Kies voor een sulfaatvrije shampoo die zacht is voor je krullen en geen schade veroorzaakt.

 

2. Was je haar niet te veel

Krullend haar is meestal droger dan steil haar, dus je hoeft het minder vaak te wassen. Was je haar niet vaker dan 2 à 3 keer per week om het niet uit te drogen.

 

3. Gebruik een speciale borstel om je haar te ontwarren

Vermijd het gebruik van een normale borstel voor je krullen, want dat kan breuk en pluizen veroorzaken. Gebruik een speciale borstel voor krullen om je haar te ontwarren als het nat is en bedekt met conditioner.

 

4. Geef je haar regelmatig een diepe verzorging

Krullend haar heeft extra vocht nodig om gezond te blijven, dus een diepe conditioner kan een geweldige manier zijn om het een boost te geven. Zoek een deep conditioner die rijk is aan hydraterende ingrediënten zoals sheaboter, kokosolie of arganolie.

 

5. Vermijd warmtestyling

Hitte-stylingapparaten zoals steiltangen en krultangen kunnen krullend haar beschadigen, waardoor het sneller breekt en pluist. Omarm in plaats daarvan je natuurlijke krullen en laat ze aan de lucht drogen of gebruik een diffuser op een lage warmtestand als je het droogproces wilt versnellen.

 

Extra tip! Silicium voor de verzorging van binnenuit

Silicium is een essentieel mineraal voor gezond haar, een gezonde huid en sterke nagels. Het speelt een belangrijke rol bij de vorming van collageen, wat essentieel is voor de haargroei. Naarmate we ouder worden vermindert het natuurlijke siliciumgehalte in ons lichaam, wat kan leiden tot dunner en brozer haar. Het gebruik van silicium kan een effectieve manier zijn om haaruitval te voorkomen, verminderen en zelfs te verhelpen. Haaruitval kan natuurlijk veroorzaakt worden door verschillende factoren. Denk aan hormonale veranderingen, stress, ongezonde leefstijl, veroudering en narcose. Silicium kan helpen om haaruitval tegen te gaan en de haargroei bevorderen, zodat jij nog meer kunt stralen met jouw mooie (krullende) haar.

 

 

Krullenspecialist So Curly Almere Beautysups

 

Bezoek krullenspecialist So Curly!

Hoi lieve Curly’s! mijn naam is Roos en ik ben sinds 2021 de eigenaar van mijn eigen krullenspa So Curly. Bij mijn salon draait alles om krullend haar en ik bied een 1:1 behandeling aan, waarbij ik mijn klanten alles leer over hun krullen. Ik wil mijn klanten niet alleen helpen om het beste uit hun krullen te halen, maar ook een ontspannen en verfrissende ervaring bieden. Ik ben gepassioneerd over het helpen van mensen om hun krullen te omarmen en zich goed te laten voelen. Dus als je op zoek bent naar een krullenexpert die je kan helpen om je krullen te begrijpen, te verzorgen en je tegelijkertijd een ontspannende spa-ervaring biedt, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

 

So Curly, Almere
www.socurly.nl