Astaxanthine: De krachtige natuurlijke antioxidant voor een gezond lichaam

Astaxanthine: De krachtige natuurlijke antioxidant voor een gezond lichaam

In deze Beauty Blog gaan we dieper in op een bijzondere antioxidant genaamd astaxanthine. We bespreken wat astaxanthine precies is, hoe het werkt in het lichaam en waarom het aan te raden is als supplement. Lees verder om alles te ontdekken over de voordelen van astaxanthine voor een gezond en vitaal leven. Je kunt astaxanthine uit verschillende bronnen krijgen. Let daarom altijd op de kwaliteit en of het een natuurlijk product is. Wij gaan dieper in op astaxanthine uit de groene micro alg Haematococcus pluvialis, een 100% natuurlijke vorm van astaxanthine.

 

Wat is astaxanthine?

Astaxanthine is een natuurlijk pigment dat voorkomt in de groene microalg Haematococcus pluvialis. Het is verantwoordelijk voor de mooie roze kleur van zalm, garnalen en flamingo's. Naast zijn esthetische waarde, biedt astaxanthine ons een reeks indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Astaxanthine is een krachtige antioxidant die ons lichaam helpt beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Deze moleculen worden geassocieerd met oxidatieve stress, wat kan leiden tot celbeschadiging en versnelde veroudering. Astaxanthine werkt als een 'superantioxidant' die vrije radicalen neutraliseert en onze cellen beschermt tegen oxidatieve schade.

 

Astaxanthine van algen

Astaxanthine kan afkomstig zijn van verschillende bronnen. De Haematococcus pluvialis-alg heeft een zeer hoge concentratie astaxanthine, waardoor het een uitstekende bron is voor het produceren van astaxanthine-supplementen. De astaxanthine van Royal Green is afkomstig van de 100% natuurlijke groene micro alg Haematococcus pluvialis. Royal Green Astaxanthine wordt gekweekt in een uiterst schone GMP gecertificeerde omgeving op Hawaii. De alg is absoluut vrij van chemische toevoegingen en wordt na de oogst middels een uniek supercritical extractieproces volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden geëxtraheerd. Hierdoor ontstaat een super breed, zuiver en hoog geconcentreerd product. Royal Green Astaxanthine bevat van nature ook de carotenoïden canthaxanthine, bèta-caroteen en luteïne. De toegevoegde vitamine E aan dit supplement draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

 • 60 capsules Royal Green Astaxanthine (natuurlijk)
  €32,95
  Bekijken

Andere bron van astaxanthine

Naast Haematococcus pluvialis zijn er enkele andere bronnen van astaxanthine, zij het in kleinere hoeveelheden. Enkele van deze bronnen zijn:

 1. Zalm en andere vissoorten: Zalm, forel, makreel en andere vissoorten die roze of rode kleur hebben, bevatten astaxanthine. Dit komt doordat ze zich voeden met de Haematococcus pluvialis-alg of andere micro-organismen die astaxanthine produceren. De astaxanthine in vis is echter in veel lagere concentraties dan in supplementvorm.
 2. Krillolie: Krill is een klein schaaldier dat zich voedt met plankton dat astaxanthine bevat. Krillolie is een populair voedingssupplement dat astaxanthine kan bevatten, naast andere omega-3 vetzuren. Het astaxanthinegehalte in krillolie kan variëren, maar het is meestal lager dan in supplementen die afkomstig zijn van Haematococcus pluvialis.


Hoewel deze bronnen enige hoeveelheid astaxanthine kunnen bevatten, kunnen ze moeilijk te kwantificeren zijn en variëren in kwaliteit en concentratie. Daarom is het kiezen van een supplement dat specifiek afkomstig is van Haematococcus pluvialis de meest betrouwbare en efficiënte manier om een consistente en geconcentreerde dosis astaxanthine te verkrijgen.

 

Ontstekingsremmende eigenschappen

Naast zijn antioxidatieve kracht heeft astaxanthine ook ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen ontstekingen in ons lichaam te verminderen en de symptomen van ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis te verlichten. Door de ontstekingsreactie te reguleren, kan astaxanthine bijdragen aan een gebalanceerd immuunsysteem en algemeen welzijn.

 

Wanneer is astaxanthine als supplement aan te raden?

 1. Voor mensen die blootgesteld worden aan de zon: Astaxanthine kan de natuurlijke bescherming van de huid tegen schadelijke UV-straling versterken, waardoor het een ideale aanvulling is voor mensen die veel tijd buiten doorbrengen.
 2. Voor personen met een verhoogde behoefte aan antioxidanten: Als je een drukke levensstijl hebt, regelmatig wordt blootgesteld aan milieuvervuiling of intensief sport, kan astaxanthine je helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van oxidatieve stress.
 3. Voor ouderen: Naarmate we ouder worden, neemt ons natuurlijke vermogen om vrije radicalen te bestrijden af. Het nemen van astaxanthine kan helpen bij het verminderen van oxidatieve stress en het behouden van een goede gezondheid op lange termijn.
 4. Voor mensen met ontstekingsgerelateerde aandoeningen: Astaxanthine kan ontstekingen in het lichaam verminderen en symptomen verlichten bij mensen met aandoeningen zoals artritis, astma en inflammatoire darmaandoeningen.

 

Hoe kies je het juiste astaxanthine supplement en hoe gebruik je het?

Bij het kiezen van een astaxanthine supplement zijn er enkele belangrijke punten om te overwegen:

 1. Kies voor betrouwbare merken: Ga voor gerenommeerde fabrikanten, zoals Royal Green, die hoogwaardige en gezuiverde astaxanthine leveren. Controleer of het supplement getest is op zuiverheid en vrij is van verontreinigingen.
 2. Dosering en gebruik: Volg altijd de aanbevolen dosering die op de verpakking staat vermeld. Overmatige inname kan ongewenste bijwerkingen veroorzaken, dus houd je aan de instructies. Astaxanthine supplementen zijn meestal verkrijgbaar in de vorm van capsules of softgels. Neem ze in tijdens een maaltijd om de opname te bevorderen.
 3. Combineer met gezonde voeding en levensstijl: Supplementen, waaronder astaxanthine, zijn geen vervanging voor een gezonde voeding en levensstijl. Zorg ervoor dat je een gebalanceerd dieet volgt met antioxidantrijke voedingsmiddelen, regelmatig lichaamsbeweging krijgt en voldoende rust neemt voor een optimale gezondheid.

 

Astaxanthine is een krachtige antioxidant die indrukwekkende voordelen biedt voor onze gezondheid. Van het beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress tot het ondersteunen van ontstekingsremming en ooggezondheid, dit natuurlijke pigment heeft veel te bieden. Overweeg astaxanthine als een waardevol supplement om je algehele welzijn te verbeteren, maar raadpleeg altijd een professional voor persoonlijk advies. Kies een hoogwaardig supplement, volg de doseringsinstructies en combineer het met een gezond dieet en levensstijl.