Van binnen en buiten hydrateren: het belang voor een gezonde huid

Van binnen en buiten hydrateren: het belang voor een gezonde huid

Een gehydrateerde huid, is een gezonde huid. Het is essentieel om de huid van binnen en van buiten te hydrateren voor een gezonde, stralende huid. In deze Beauty Read bespreken we het belang van hydrateren en hoe we dit kunnen bereiken door een goede luchtvochtigheid en diepe hydratatie van binnenuit.

 

Houd de luchtvochtigheid op peil en hydrateer de buitenkant van je huid

Een goede luchtvochtigheid is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je huid, maar ook voor je algemene gezondheid en welzijn. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de huid, geïrriteerde ogen en neus, en een droge keel. Daarnaast kan een te droge lucht ook leiden tot luchtwegproblemen, zoals hoesten en verkoudheid. Een goede luchtvochtigheid is vooral belangrijk op je werkplek, maar ook zeker in de woon- en slaapkamer. Op je werkplek verblijf je vaak voor langere tijd in een droge omgeving. Een te droge lucht kan leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen en hoofdpijn, wat de productiviteit kan verminderen en de werksfeer negatief kan beïnvloeden. Een goede luchtvochtigheid kan deze problemen voorkomen en het comfortniveau van je woonkamer, slaapkamer en werkplek verhogen. De aroma diffuser van Geurwolkje verbetert de luchtvochtigheid en verhoogt de luchtkwaliteit, waardoor je je beter voelt en je huid er beter uitziet. Het is namelijk essentieel om je huid van buitenaf te hydrateren om een droge, schilferige huid te voorkomen. De aroma diffuser van Geurwolkje helpt je hierbij door hun unieke technologie. Deze diffuser gebruikt een technologie om water en etherische oliën om te zetten in een fijne nevel die de lucht hydrateert. De fijne nevel wordt opgenomen door de huid en kan helpen om de hydratatie te behouden. Naast het bevorderen van de luchtvochtigheid, dient de aroma diffuser van Geurwolkje nog een ander doel. Geurwolkje biedt namelijk een ruime keuze aan etherische oliën, elk met zijn eigen doeleinden. Denk dan bijvoorbeeld aan lavendel en sinaasappel, die een rustgevende en ontspannende werking hebben op de geest en het lichaam. Ontdek alle etherische oliën en kies voor een olie die bij je past.

 • Aroma Diffuser - Warm Grey
  €49,95
  Bekijken
 • Aroma Diffuser - Mat zwart
  €49,95
  Bekijken

Zorg voor diepe hydratatie van binnenuit

Naast de hydratatie van je huid van de buitenkant, is het hydrateren van binnenuit net zo belangrijk. Een uitgedroogde huid kan namelijk ook veroorzaakt worden door een tekort aan water in het lichaam. Een tekort aan water in het lichaam kan ook ontstaan wanneer iemand voldoende water drinkt. Wanneer je water drinkt, wil dit namelijk nog niet zeggen dat het water ook wordt opgenomen in je cellen. Voor de opname van water door de cellen en in de huid is een goede balans van elektrolyten in het lichaam nodig. Elektrolyten zijn mineralen die in het lichaam aanwezig zijn en een belangrijke rol spelen bij het reguleren van de waterbalans in de cellen en weefsels. De belangrijkste elektrolyten zijn natrium, kalium, magnesium, chloride en calcium. Naast elektrolyten is ook een gezonde darmflora van belang voor een goede opname van water. Een gezonde darmflora zorgt ervoor dat voedingsstoffen en water beter worden opgenomen en dat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarnaast kan de opname van water worden bevorderd door de aanwezigheid van bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine C, dat bijdraagt aan de vorming van collageen, een belangrijk eiwit voor een gezonde huid. Ook omega-3 vetzuren kunnen bijdragen aan een gezonde huid en een goede opname van water. Het is dus belangrijk om niet alleen voldoende water te drinken, maar ook een gezonde en gevarieerde voeding te consumeren om de opname van water door de cellen en in de huid te bevorderen.

Hoe houdt je huid water vast?

Hyaluronzuur speelt een belangrijke rol bij het vasthouden van vocht in de huid. Hyaluronzuur is een polysaccharide, een keten van suikermoleculen, die in staat is om grote hoeveelheden water aan zich te binden. Hyaluronzuur heeft het vermogen om vocht in de huid vast te houden en de huid te hydrateren. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van hyaluronzuur in het lichaam af, waardoor de huid droger en minder veerkrachtig kan worden. Door het gebruik van producten die hyaluronzuur bevatten, zoals een aantal producten van Beautysups.com, kan de hydratatie van de huid worden verbeterd en kan de huid er frisser en jonger uitzien. Hyaluronzuur wordt vaak gebruikt in anti-aging producten omdat het de huid kan helpen om vocht vast te houden en zo fijne lijntjes en rimpels kan verminderen. Het is wel belangrijk om te weten dat hyaluronzuur vocht uit de omgeving kan aantrekken en aan zich kan binden. Daarom is het aan te raden om na het gebruik van hyaluronzuurrijke producten, ook een vochtinbrengende crème te gebruiken om te voorkomen dat vocht uit de huid verdampt en de huid weer uitdroogt.

 • Viscollageen met hyaluronzuur
  €29,95
  Bekijken
 • Vegan collageen met hyaluronzuur
  €27,99
  Bekijken
 • Vegan collageen poeder met hyaluronzuur
  €27,95
  Bekijken

Het belang van hydratatie voor een gezonde huid

Het hydrateren van de huid is niet alleen belangrijk om een droge, schilferige huid te voorkomen. Hydratatie is ook essentieel voor het behoud van een gezonde, stralende huid op de lange termijn. Een goed gehydrateerde huid heeft namelijk een betere barrièrefunctie, waardoor het minder vatbaar is voor schade door omgevingsfactoren zoals UV-straling en vervuiling. Bovendien kan een uitgedroogde huid leiden tot een verhoogde talgproductie, wat kan leiden tot acne en andere huidproblemen. Door regelmatig te hydrateren, wordt de talgproductie genormaliseerd en blijft de huid gezond en in balans. Daarom delen we nu een aantal tips voor het hydrateren van je huid:

 1. Drink voldoende water. Het is belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken om het lichaam gehydrateerd te houden. Dit geldt ook voor de huid. Probeer minimaal acht glazen water van 250 ml per dag te drinken. Dit komt neer op 2 liter water per dag.
 2. Vermijd uitdrogende factoren. Sommige dingen kunnen de huid uitdrogen, zoals hete douches, agressieve zeep, en langdurige blootstelling aan de zon of wind. Probeer deze uitdrogende factoren te vermijden of te verminderen.
 3. Gebruik een hydraterende olie. Een goede hydraterende olie kan helpen om de huid gehydrateerd te houden en te beschermen tegen uitdroging. Kies bijvoorbeeld voor de 100% natuurlijke Jojobaolie van Geurwolkje.
 4. Eet gezond, want schoonheid begint bij gezondheid van binnenuit. Een gezond dieet met veel fruit, groenten en volkoren producten kan bijdragen aan een gezonde, gehydrateerde huid. Mocht je tekorten ervaren, dan kun je ervoor kiezen om deze aan te vullen met voedingssupplementen en superfoods zoals vitamine C, omega 3 vetzuren, spirulina en hyaluronzuur voor ondersteuning van een gezonde huid van binnenuit.

Straal van binnen en van buiten!

Het hydrateren van de huid van binnen en van buiten is essentieel voor het behoud van een gezonde, stralende huid. Met de producten van Geurwolkje en Beautysups, en een aantal tips voor het behoud van een gehydrateerde huid, kan iedereen de gezondheid en schoonheid van zijn of haar huid verbeteren. Onthoud dat hydratatie niet alleen belangrijk is voor de huid, maar ook voor het algehele welzijn van het lichaam. Zorg dus goed voor jezelf en blijf gehydrateerd!