Anti-aging trends in 2023: Van collageensupplementen tot jade rollers

Anti-aging trends in 2023: Van collageensupplementen tot jade rollers

Leer meer over de wetenschap achter populaire trends zoals collageensupplementen en jade rollers, en krijg tips om ze in je dagelijkse schoonheidsroutine op te nemen. Naarmate we ouder worden, ondergaat onze huid natuurlijke veranderingen die kunnen leiden tot rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering. Gelukkig zijn er veel innovatieve anti-aging trends die ons kunnen helpen een jeugdig uiterlijk te behouden en ons zelfvertrouwen een boost te geven. Hier zijn enkele van de populairste anti-aging trends van de afgelopen jaren, die je ook in 2023 in de gaten moet houden:

 

Het belangrijkste eiwit in ons lichaam

Collageensupplementen blijven populair en veranderen in positieve zin. Collageen is een eiwit dat een cruciale rol speelt bij het behoud van de gezondheid en elasticiteit van onze huid. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder collageen, wat kan leiden tot rimpels en andere tekenen van veroudering. Collageensupplementen, in de vorm van poeders, capsules en drankjes, zijn een populaire manier om ons collageenniveau te verhogen en het uiterlijk van onze huid te verbeteren. Er wordt steeds meer bekend over collageensupplementen en nieuwe, innovatieve supplementen komen op de markt: in de gaten houden dus!

 

Chinees schoonheidsmiddel

Jade rollers zijn een traditioneel Chinees schoonheidsmiddel dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Deze kleine, handzame hulpmiddelen zijn meestal gemaakt van jade of een andere halfedelsteen, en worden gebruikt om de huid te masseren en de bloedsomloop te verbeteren. Sommige mensen geloven dat een jade roller kan helpen wallen te verminderen en fijne lijntjes en rimpels te verbeteren.

 

Lichttherapie tegen huidproblemen

Niet nieuw, maar ook volop in ontwikkeling. LED-lichttherapie is een niet-ingrijpende behandeling waarbij verschillende golflengten van licht worden gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken, waaronder fijne lijntjes, rimpels en acne. Door de huid bloot te stellen aan verschillende golflengtes van licht, kan LED-therapie de collageenproductie stimuleren en het algemene uiterlijk van de huid verbeteren.

 

De kracht van retinoïden

Retinoïden zijn een soort vitamine A die fijne lijntjes en rimpels kunnen helpen verminderen en de textuur en teint van de huid kunnen verbeteren. Retinoïden zijn zowel op recept als vrij verkrijgbaar en worden meestal plaatselijk op de huid aangebracht. Wil je deze trend ontdekken, raadpleeg dan allereerst een huidcoach. Niet elke trend is geschikt voor elke huid.

 

Hyaluronzuur voor hydratatie

Eigenlijk gek, dat een lichaamseigenstof de afgelopen steeds meer aandacht krijgt. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof die helpt de vochtigheid en elasticiteit van onze huid in stand te houden. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder hyaluronzuur, wat kan leiden tot droogte en dofheid. Producten die hyaluronzuur bevatten, zoals serums en vochtinbrengers, kunnen het uiterlijk en de textuur van onze huid helpen verbeteren. Maar, begin bij het werken aan je huid van binnenuit en kies voor een supplement met hyaluronzuur.

 

Door deze trends tegen veroudering op te nemen in je dagelijkse schoonheidsroutine kun je een jeugdige uitstraling behouden en je zelfverzekerder voelen naarmate je ouder wordt. Door de wetenschap achter elke trend te begrijpen en producten te gebruiken die zijn afgestemd op je individuele behoeften, kun je de best mogelijke resultaten bereiken.