Ik ga op vakantie en neem mee

Ik ga op vakantie en neem mee

De uitslag van de eindexamens van de middelbare school zijn alweer even geleden en ook voor mijn oudste kon de vlag uit. Mijn nummer twee kan inmiddels -na het zweten op zijn laatste toetsweek- ook opgelucht ademhalen. Velen hebben al vakantie en op sommige lagere scholen wordt er door de groep 8 leerlingen nog druk voor de eindmusical geoefend en proberen de leerkrachten van de andere groepen ze nog even bij de les te houden. En dan is tijd voor… de “Grote Vakantie”, en dus ook de grote uittocht richting de vakantiebestemmingen. Waar de reis ook heen gaat; er is een redelijke kans dat het een zonbestemming is waarbij je natuurlijk een passende skin care voorraad voor meeneemt.

 

Dit artikel is geschreven door Mariëlle Eggenkamp • hannah huidcoach, specialist in huidverbetering en docent in o.a. de bindweefselmassage.Ieder jaar vind ik het weer lastig om de producten die ik gebruik (of wil gebruiken, misschien wel eens nodig zou kunnen hebben of voor het geval dat wil meenemen) uit te zoeken zonder mijn hele badkamerplank in mijn koffer te schuiven. Je eindigt toch al snel met te veel. Natuurlijk is het makkelijker als je niet gaat vliegen, maar ook als je met de auto gaat wil je liever niet je hele hebben en houwen meeslepen.

 

Kleine verpakkingen voor op reis

Gelukkig hebben veel merken ook kleine verpakkingen die je op reis mee kunt nemen. Deze reisverpakkingen nemen minder ruimte in beslag en mogen ook mee in de handbagage als je gaat vliegen. Zo heeft ook hannah natuurlijk reisverpakkingen van verschillende producten met een inhoud van 45 ml. Precies genoeg voor minimaal een maand (en misschien wel iets langer).

 

Welk product kun je thuislaten?

Een product dat ik overigens sowieso thuislaat is een peeling. Hoe heerlijk dit ook is, je huid wil in de zomer zelf graag “dik” blijven en zal dus minder dode huidcellen loslaten dan anders. Hoe dikker de hoornlaag, hoe minder DNA-beschadigingen dieper in de huid en hoe beter je natuurlijke bescherming is. Als de natuur heeft bedacht dat het zo goed is, wie ben ik dan om daar tegenin te gaan?

 

Wat moet in ieder geval mee?

Wat neem ik dan wél mee? Als dagverzorging staat met stip op één: zonbescherming. Ik ben gek op de Sun Perfection lijn van hannah, waarbij je crème en een SPF gecombineerd zijn. Dat bespaart nog eens lekker veel ruimte. Ik gebruik zelf nog graag een extra beschermer tegen de zon als ik op vakantie ben, omdat je over het algemeen de hele dag buiten bent. Dan is de Pre Sun Hydra Protecting Gel uit de Sunfilm lijn van Juliette Armand mijn to go to product. Een lichte frisse hydraterende gel met MMW hyaluronzuur, provitamine D3 en helioguard 365. Deze laatste komt van de rode alg Porphyra Umbilicalis dat één van de meest krachtige UV absorberende substanties in de natuur produceert. Deze breng ik aan alvorens mijn zonbescherming op te doen. De Juvi Protect met SPF30 gaat mee in de tas en ik ben klaar voor de dag. Superhandig ook zo’n meeneemtube, want iedere twee uur bijsmeren is een must.

 

hannah ik ga op vakantie en neem mee

 

Herstel van de huid na een hele dag zon

Voor de nacht wil je iets wat de huid helpt herstellen van een hele dag zon. Een fantastisch product is dan het Hydro Balancing Mask. Het is een masker, maar in de vakantie vergeet ik dat gewoon even en gebruik deze als nachtverzorging. Boordevol hyaluronzuur en vitamine E geeft deze crèmige substantie precies het herstel wat nodig is na een dag zon. Dit wordt nog fijner wanneer je deze in de koelkast bewaard. Vaak zal je merken dat als je je nachtverzorging aanbrengt, na een dag strand of zwembad, dit een beetje op je huid prikt na het aanbrengen. Meestal duurt dit minder dan een minuut en de reden is dat je haarvaten in je huid wijd open staan en de huid barrière door de zon, zee (of zwembad) en transpiratie even wat minder goed functioneert. Zolang het na een minuut wegtrekt en je huid daarna prettig aanvoelt, is er niets aan de hand. Doe een extra dikke laag van bijvoorbeeld het Hydro Balancing Mask op en laat de nacht het herstel doen. En vergis je niet! Ook zonder dat je huid echt verbrand, kan je huid beschadigen door de zon. Per cel kunnen er wel meer dan 50.000 reparaties verricht moeten worden, dus een goed herstellend product voor de nacht kan je wel gebruiken. Het masker is in 45 ml verkrijgbaar, dus kan mee naar iedere reisbestemming en kan voor de duur van de reis je normale nachtverzorging prima vervangen.

 

Fijne vakantie!

Hiermee zijn de Summer Skin Care Essentials afgetikt. Een cleanser en een lotion in een reisverpakking, een moisturizer met UV absorberende eigenschappen voor onder je dagcrème met SPF en een herstellend masker/nachtcrème voordat je gaat slapen. Eventuele extra’s kun je naar gelang je wensen meenemen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Onlangs ben ik met mijn dochter naar New York geweest en dit is wat er mee is gegaan in onze koffer. Buiten New York heb ik mijn “echte” zomervakantie nog niet gepland, maar ik vermoed dat de inhoud van mijn toilettas niet veel anders zal zijn waar ik ook naar toe zal gaan. Vlak na de vakantie staat er een afspraak in de agenda voor een huidverbeterende gezichtsbehandeling en dan mag m’n collega haar tanden lekker in mijn zomervel zetten. Dan is het aftellen naar het najaar, want dan begint er weer een heerlijk nieuw seizoen waar we ons weer op de peelings kunnen richten. Happy summer!