De nazomerse skin tips van een skin expert

De nazomerse skin tips van een skin expert

Lindsay van der Looij, een expert in huidverzorging en ondernemer in hart en nieren, deelt haar nazomerse huidverzorgingstips en onthult hoe ze haar huidverzorgingsroutine aanpast voor een stralende huid in het komende seizoen. Terwijl de zomerzon in Nederland niet overvloedig scheen, is het nu tijd om je huid extra aandacht te geven nu de temperatuur daalt en de herfst in aantocht is. Hieronder vind je enkele waardevolle huidverzorgingstips om je huid gelukkig, gezond en goed gehydrateerd te houden.

Volgens Lindsay van der Looij, de eigenaar van Bloy Institute, een vooraanstaande huidkliniek, en de oprichter van het huidverzorgingsmerk Labareau, ziet iedereen er geweldig uit na de zomer, maar onze huid heeft het zwaar te verduren gehad door blootstelling aan de zon, chloor en hoge temperaturen. Daarom is het van essentieel belang om je huid wat extra liefde te geven, zodat je het hele jaar door een stralende huid kunt behouden.

 

Laten we beginnen met de basis: een milde reiniging

Hoewel de late zomer nog steeds wat warmte en vocht met zich meebrengt, is het cruciaal om je huid niet te agressief te reinigen. Kies voor een zachte reinigingsformule die vuil, zweet en zonnebrandcrème effectief verwijdert zonder de natuurlijke oliën van je huid aan te tasten. Lindsay's persoonlijke favoriet is The Cleanser van LABAREAU, een zachte reinigingsmelk geformuleerd met vitamine C om je huid op te frissen en een stralende gloed te geven.

 

Exfoliatie is het geheime wapen voor een gezonde gloed

Exfoliatie is de sleutel tot het behouden van een stralende huid, vooral na een zomer met veel blootstelling aan de zon. Terwijl het weer verandert, raadt Lindsay aan om een mildere exfoliant te gebruiken om overmatige exfoliatie te voorkomen. "Ik adviseer het gebruik van een chemische exfoliant met ingrediënten zoals alfahydroxyzuren (AHA's). Deze zuren zorgen voor een zachte, maar effectieve exfoliatie door de verbindingen tussen dode huidcellen op te lossen, waardoor je de dode huidcellen verwijdert en een gezonde gloed krijgt," zegt de huidexpert. Hallo, zijdezachte babyhuid!

 

Hydrateer je huid met een flinke dosis water

Om je huid te herstellen na de zomer, is het belangrijk om te kiezen voor voedende, diep hydraterende ingrediënten. Vermijd agressieve ingrediënten die de natuurlijke huidbarrière te veel verstoren, vooral na een zomer vol huidstress. Lindsay raadt aan om over te stappen op een rijke gezichtscrème voor extra bescherming ter voorbereiding op de komende koudere maanden. Haar persoonlijke favoriet is The Volume, een crème die ze zelf gedurende vier jaar heeft ontwikkeld en die boordevol hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur zit. Deze crème is als een verfrissende slok water voor je huid.

De herfst markeert niet alleen een seizoensverandering in de natuur, maar ook in onze huidverzorgingsroutine. Door deze huidverzorgingstips op te volgen en de juiste producten in je routine op te nemen, kun je een gezonde, stralende huid behouden, zelfs tijdens de koudere maanden. Ga naar Bloyinstitute.nl voor meer informatie over de behandelingen en producten.