In the spotlight: tips bij pigmentvlekken

hannah equalizer

Hoera! We zitten middenin oktober en dat betekent dat we de handen uit de mouwen kunnen steken en de huid weer wat steviger kunnen aanpakken. De huid heeft zich gedurende de zomermaanden verdikt ter bescherming tegen UVB en nu de “R” weer in de maand zit, is dat proces voorbij. We kunnen de balans gaan opmaken over hoe onze huid door de zomer heen is gekomen en wat het plan van aanpak gaat zijn. Hierbij kijken we naar de verhoorning, structuur, doorbloeding, vocht/vet balans, gevoeligheid en natuurlijk ook naar de hyperpigmentatie. Want hoe heerlijk de zomerzon ook is; het is ook een recept voor vlekken…

 

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Die vervelende, donkere vlekken waardoor het lijkt alsof je een snor hebt of dat je make-up in je hals of op je voorhoofd niet goed is uitgesmeerd. Sommigen hebben er al jaren last van en anderen hebben het pas deze zomer voor het eerst zien verschijnen. Het is ook mij niet geheel duidelijk hoe dit ontstaat. Natuurlijk wel de technische aspecten ervan: pigmentcellen maken melanosomen aan die melanine bevatten die deze via lange uitlopers afgeven aan de cellen in de opperhuid. Dit geeft de kleur aan je huid. Onder invloed van zonlicht wordt er meer melanine aangemaakt en kleurt je huid donkerder. Het punt is dat dit zo faliekant de mist in kan gaan en waarom is niet altijd even duidelijk.

Want wáárom krijg je, na jaren probleemloos door de zomers te zijn gehuppeld, in vredesnaam ineens een bruine rand langs je bovenlip? Heb ik zelf overigens ook en dan heb je nog mazzel als het bij zo’n randje blijft. Het kan dus namelijk ook een hele snor worden! Of zo’n kartelige, onregelmatige band op je voorhoofd. Of vlekken in je nek. Dan denk je dat goed beschermen helpt én ik weet ook dat dit het geval is, maar garanties zijn er niet. En toch zijn… Daar. Dan. Die. Vlekken!

 

Wat kunnen we doen aan pigmentvlekken?

Achter het why me? kom je waarschijnlijk niet, maar belangrijker is het: what can we do? Het antwoord daarop is: heel veel, maar vergis je niet. Hyperpigmentatie kan wel verminderd worden en zelfs verdwijnen, maar ook weer terugkomen. De betreffende pigmentcellen hebben om wat voor reden dan ook een keer lokaal meer pigment aangemaakt dan nodig -en wenselijk- en iedere keer dat er weer pigment wordt aangemaakt, gaat het volgens deze nieuwe wijze. Te veel dus.

Ga je na de zomer aan de slag met crèmes, pigmentbehandelingen of misschien zelfs laserbehandelingen tot een goed resultaat, dan ben je nog niet uit de gevarenzone. Eerst een volgende zomer vlekkenvrij doorkomen en dan pas opgelucht ademhalen. Zo kan pigment betrekkelijk makkelijk verdwijnen en nooit meer terugkomen, of verdwijnen maar ook gewoon volgende zomer weer terugkomen of gewoon helemaal niet weg willen. En dat lieve mensen, is nu eenmaal zoals het is. Maar een ding is zeker; als je er niets aan doet, gebeurt er sowieso niets.

 

hannah pigment equalizer

 

Producten die helpen bij pigmentvlekken

Binnen hannah hebben we hele mooie producten die geschikt zijn om hyperpigmentatie aan te pakken. Zo bevat het Opulence Serum bijvoorbeeld 20% vitamine C en wonderlight -what’s in a name- en de Fade Treatment met zoethout en niacinamide. Er zijn zeker veel klanten én huidcoaches die aangeven dat hierdoor hun pigmentvlekken een stuk minder zijn geworden of zelfs niet meer zichtbaar zijn. Maar er zijn er ook voor wie dit helaas nog onvoldoende geholpen heeft, omdat de hyperpigmentatie intens is. Voor ons team een uitdaging om met nieuwe productontwikkelingen aan de slag te gaan, want we gaan immers voor huidverbetering.

Ons prachtige nieuwe product Equalizer is echt voornamelijk voor dit pigmentprobleem ontwikkeld en begin dit jaar ter wereld gekomen. We hebben al vele positieve en enthousiaste verhalen hierover ontvangen, al heeft het bij anderen gewoon wat meer tijd nodig. Want soms duurt het lang voordat je effect ziet of zijn de pigmentvlekken heel hardnekkig. Of gebruik je drie jaar een product en komt het pigment ieder jaar een beetje minder sterk terug. Dus om na twee weken je product aan een ander te geven omdat het voor jou niet werkt, is voorbarig. Wij blijven in ieder geval door ontwikkelen en binnenkort zal er een mooie, nieuwe lancering plaatsvinden. Eén die volledig aansluit op de Equalizer om pigmentvlekken plaatselijk en bij de kern aan te pakken dankzij de combinatie van actieve ingrediënten en zuren die speciaal geformuleerd zijn om in twee fases te gebruiken. Houd dus @hannahhuidcoach goed in de gaten!

Naast producten voor thuis zijn er professionele peelings die kunnen helpen zoals de Trans6peel van hannah op basis van tranexaminezuur of Phytopeeling van Juliette Armand dat voornamelijk uit gemalen zoetwatersponzen bestaat. In combinatie met producten voor thuis is dit bijzonder effectief. Duurt het effect op de pigmentvlekken toch wat langer dan gehoopt? Weet dan dat deze behandelingen en producten ook heel goed zijn voor cel vernieuwing, porieverfijning en huidversteviging. Vraag wel advies aan je huidcoach, want one size fits none!