3 redenen om Silicium te gebruiken voor gezond haar

3 redenen om Silicium te gebruiken voor gezond haar

Silicium, een mineraal dat vaak over het hoofd wordt gezien, speelt een cruciale rol in de gezondheid van ons haar, huid en nagels. Dit wondermiddel wordt steeds populairder binnen de voedingssupplementen, en dat is niet zonder reden. Hier zijn drie belangrijke redenen waarom je silicium zou moeten overwegen voor gezond en stralend haar.

 

1. Essentieel voor de aanmaak van keratine en collageen

Silicium is van vitaal belang voor de productie van keratine en collageen, twee structurele eiwitten die essentieel zijn voor de gezondheid van ons haar. Keratine is het primaire bestanddeel van haar, huid en nagels, en zorgt voor de sterkte en veerkracht. Collageen is een belangrijk bindweefsel dat de huid elastisch en stevig houdt.

Door silicium in je dieet op te nemen, ondersteun je de natuurlijke productie van deze eiwitten. Dit resulteert in sterker, glanzender en gezonder haar. Silicium werkt als een katalysator in de biochemische reacties die nodig zijn voor de synthese van keratine en collageen, waardoor het haar beter bestand is tegen schade en breuk.

2. Vermindering van haaruitval door versterking van haar en haarzakjes

Een andere belangrijke reden om silicium te gebruiken is de versterking van het haar en de haarzakjes. Haaruitval kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren, waaronder stress, hormonale veranderingen, en voedingstekorten. Silicium helpt de haarzakjes te versterken, waardoor ze beter bestand zijn tegen deze invloeden.


Door de structuur van de haarvezels te verbeteren, kan silicium bijdragen aan het verminderen van haaruitval. Het maakt het haar niet alleen sterker, maar helpt ook bij het behouden van de gezondheid van de hoofdhuid, wat essentieel is voor een gezonde haargroei. Regelmatig gebruik van siliciumsupplementen kan leiden tot een zichtbaar voller en dikker haardos.

3. Stimulering van haargroei door ondersteuning van collageen

Silicium ondersteunt de productie van collageen, wat op zijn beurt de haargroei stimuleert. Collageen is een van de belangrijkste componenten van de dermale matrix van de huid, waaruit haarzakjes ontstaan. Door de integriteit van deze matrix te behouden, zorgt silicium ervoor dat de haarzakjes optimaal functioneren.

Een goede collageenproductie zorgt voor een gezonde, goed doorbloede hoofdhuid, wat cruciaal is voor de groei van nieuw haar. Silicium helpt bij het onderhouden van de collageenstructuur, waardoor de hoofdhuid beter in staat is om nieuwe haren te produceren en bestaande haren te ondersteunen.


Bestel vandaag nog en ontdek wat Silicium voor jouw haar kan doen!

 • Mattisson Organisch Silicium
  €16,95
  Bekijken
 • Huid & Haar - Krachtig duo (silicium & runder collageen)
  €29,00
  Bekijken
 • Haar- en huidvitamines Silicium en Omega 3
  €34,99
  Bekijken


Conclusie

Silicium biedt een scala aan voordelen voor de gezondheid van je haar. Door de aanmaak van keratine en collageen te ondersteunen, helpt het bij het behouden van sterk en glanzend haar. Daarnaast kan silicium haaruitval verminderen door de haarzakjes te versterken en de haargroei stimuleren door de productie van collageen te ondersteunen. Overweeg dus om silicium aan je dagelijkse supplementen toe te voegen en ervaar zelf de voordelen van gezonder en mooier haar.