Wat doet collageen met je huid en hoe kun je de aanmaak ervan stimuleren • BLOY Institute

Bloy Institute Collageen

Wij vroegen dé boutique kliniek van Amsterdam-Zuid naar 'collageen'. Wat doet het volgens hen met je huid en hoe kun je aanmaak van collageen stimuleren? Ook waren wij benieuwd naar de mening van BLOY over het aanvullen van collageen in je huid. Lees snel verder en kom erachter.

 

Wat is collageen ook alweer?

Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit in het lichaam Het geeft structuur en elasticiteit aan haar, nagels, botten, spieren en gewrichten. Het zorgt daarnaast voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Collageenvezels in de opperhuid, de dermis, beïnvloeden de huidstructuur en stevigheid van binnenuit.

 

Collageen voorraad verhogen en afbraak voorkomen

Als het gaat om collageen, dan zijn twee dingen belangrijk om in gedachten te houden. Vanaf je 25e neemt de aanmaak van collageen door je lichaam af, dit is ook afhankelijk van jouw genen en levensstijl. Je kunt de voorraad collageen in jouw lichaam verhogen, maar je kunt ook voorkomen dat je lichaam collageen sneller verliest. Hoe kun je door voeding zorgen dat je de afbraak van collageen vertraagd? Het nuttigen van een uitgebalanceerd dieet wat eiwitten bevat in de vorm van vette vis, liefst met veel Omega-3 vetzuren en vitamine A. Dit heeft een ontstekingsremmende werking. Daarnaast moet het dieet veel antioxidanten bevatten die ook helpen bij het opruimen van vrije radicalen om verlies en afbraak van collageen te voorkomen. Naast voeding met collageen zijn er ook plantaardige voedingsmiddelen met voedingsstoffen die de vorming van collageen in ons lichaam stimuleren. Zo is vitamine C de bouwstof van collageen. Ook zink, koper, selenium en zwavel zijn belangrijke voedingsstoffen die de aanmaak van collageen stimuleren.

 Bloy institute

Over BLOY Institute

BLOY Institute is dé boutique kliniek van Amsterdam-Zuid voor effectieve huidverjongende en huidverbeterende behandelingen en is opgericht door Lindsay van der Looij. De afgelopen 9 jaar was Lindsay mede eigenaresse van KNAP Institute in Amsterdam. Naast BLOY Institute heeft Lindsay haar eigen luxe, anti-aging skincare merk LABAREAU opgericht. Door de jarenlange ervaring en uitstekende kennis en kunde, heeft Lindsay een grote klantenkring weten op te bouwen. Ze houdt van perfectie, heeft oog voor detail en streeft naar volle tevredenheid van haar klanten.