Wanneer neem je collageen het beste op?

Collageen supplement nemen

Helaas is er nog geen antwoord op deze vraag. We weten van sommige voedingsstoffen zeker dat je ze beter op een lege maag kunt nemen, van andere beter tijdens of na de maaltijd. Wat betreft collageen verschillen de meningen en is er nog geen onderzoek gedaan naar het beste tijdstip voor het nemen van collageen. Elk lichaam is anders, elk mensen eet en beweegt anders, doe daarom wat goed past bij jouw levensstijl.

 

Vanaf welke leeftijd neem je collageen?

We raden aan om vanaf je 25e te beginnen met het nemen van collageen, omdat je lichaam het vanaf deze leeftijd zelf minder aanmaakt. Wanneer je rookt, alcohol nuttigt, drugs gebruikt, (veel) stress ervaart, slecht slaapt, veel zonlicht ziet, is het zeker aan te raden om op tijd te beginnen. Naast proberen te stoppen met deze gewoontes om de algehele gezondheid van je lichaam te verbeteren. Alle reeds genoemde factoren beïnvloeden de gezondheid van je huid, haar, nagels en lichaam in het algemeen enorm.

 

Welke collageen neem je?

Je kunt collageen innemen via voeding, uit bottenbouillon, of via een supplement. Bottenbouillon is één van de beste bronnen van natuurlijk collageen, echter kost het trekken van de bouillon redelijk wat werk en tijd en kan het vrij prijzig zijn wanneer je een biologische en wellicht grasgevoerde variant wilt maken. We zeggen niet voor niets 'één van de beste', want gelukkig bestaan er een tal aan premium supplementen die jou van je dagelijkse portie collageen kunnen voorzien. Want, naarmate we ouder worden neemt niet alleen onze lichaamseigen productie af, maar treedt ook slijtage op. Wanneer je kiest voor een supplement, moet je tenminste letten op de dosering en de vorm van de collageen. Helaas zijn er producten verkrijgbaar waar 'Collageen' op het potje mag staan, maar de dosering is zo laag dat je deze net zo goed niet kunt innemen. Ook de vorm is vaak een niet of niet goed opneembare vorm. Op Beautysups.com vind je verschillende soorten collageen, allemaal optimaal opneembaar en van premium kwaliteit, maar met een andere bron of in een andere inname vorm. Bijvoorbeeld van vis of rund, in een capsule of in een poeder. Wil je weten welke collageen bij jouw behoeften past? Mail dan naar info@beautysups.com en krijg deskundig advies.

 • Pure Collageen poeder (rund)
  €29,95
  Bekijken
 • Collageen & vitamine C capsules (vis)
  €29,95
  Bekijken
 • Verisol® Collageen Drink (rund)
  €39,95
  Bekijken

Wees in ieder geval consequent

Wanneer je een supplement met collageen neemt, is het wel van belang dat je deze elke dag neemt. Je kunt er wel voor kiezen om te starten met een hogere dosering, om het collageengehalte in de huid aan te vullen en daarna ietwat af te bouwen (neem minaal 2500 mg collageen per dag). Om ervoor te zorgen dat je het supplement elke dag inneemt, kies je een supplement welke bij jou past. Neem je liever een capsule of een tablet, of drink je jouw collageen het liefste dagelijks via een glas water. Je kunt ook kiezen voor een collageenpoeder welke speciaal gemaakt is voor door een smoothie of sap.

 

Collageen in combinatie met andere supplementen

Het is geen enkel probleem om collageen in te nemen naast andere vitaminen en supplementen. Wist je dat vitamine C de aanmaak van collageen door het lichaam bevordert? Lees meer over collageen en ontdek welk supplement bij jou past.