Ontdek de indrukwekkende gezondheidsvoordelen van Silicium!

Ontdek de indrukwekkende gezondheidsvoordelen van Silicium!

Silicium, een mineraal met indrukwekkende gezondheidsvoordelen, wordt steeds meer erkend om zijn bijdrage aan een gezonde huid, haar en nagels. In dit artikel duiken we dieper in op vijf overtuigende redenen om silicium in je dagelijkse routine op te nemen én op de top 9 voedingsmiddelen waarin silicium van nature voorkomt.

1. Bevordert gezonde huid, haar en nagels

Silicium staat bekend om zijn vermogen om bij te dragen aan een stralende huid, glanzend haar en sterke nagels. Ontdek hoe dit mineraal je natuurlijke schoonheid van binnenuit kan versterken.

2. Ondersteunt het immuunsysteem

Versterk je afweermechanisme! Silicium heeft immunomodulerende eigenschappen, wat betekent dat het je immuunsysteem in balans kan brengen en kan helpen bij het afweren van ziekteverwekkers.

3. Stimuleert collageenproductie

Voor een jeugdige uitstraling is collageen essentieel. Ontdek hoe silicium een sleutelrol speelt bij het stimuleren van de collageenproductie en het behoud van de elasticiteit van je huid.

4. Helpt bij calciumabsorptie voor sterke botten

Sterke botten zijn cruciaal voor een gezond lichaam. Leer hoe silicium de opname van calcium ondersteunt, wat essentieel is voor het behoud van sterke en gezonde botten.

5. Rol in de gezondheid van het zenuwstelsel

Naast zijn bekende voordelen heeft silicium ook een positieve invloed op de gezondheid van het zenuwstelsel. Ontdek hoe dit mineraal een ondersteunende rol speelt bij het behoud van een goed functionerend zenuwstelsel.

 

Top 9 Siliciumrijke voedingsmiddelen

Silicium komt van nature voor in diverse voedingsmiddelen. Hier is de top 9 van voedingsmiddelen die rijk zijn aan silicium:

• Dadels – 16,61 mg/100g
• Haver – 11,39 mg/100g
• Rozijnen – 8,91 mg/100g
• Bonen – 8,73 mg/100g
• Koriander (vers) – 8,42 mg/100g
• Aalbessen - 6,09 mg/100g
• Spinazie – 5,12 mg/100g
• Bananen – 4,77 mg/100g
• Pompoen – 4,68 mg/100g

Waarom silicium supplementen?

Via voeding krijgen we vaak een te laag gehalte silicium binnen of het wordt slecht opgenomen door het lichaam. Ook door veranderingen in de voedselproductie wordt onze voeding helaas steeds armer aan silicium en rijker aan aluminium en andere zware metalen. Het lichaam kan zelf helaas geen silicium aanmaken, daarom wordt extra silicium aangeraden in de vorm van suppletie.


Conclusie: Investeer in je gezondheid met silicium supplementen!

Kies voor supplementen met de beste kwaliteit in de juiste dosering en de best opneembare vorm (elementair & organisch) voor het beste resultaat! Mattisson silicium bevat 70 mg elementair silicium per dagdosering van 25 ml. Organisch silicium wordt beter opgenomen door het lichaam dan andere niet organisch en niet elementaire soorten silicium.

 • Mattisson Organisch Silicium
  €16,00
  Bekijken
 • Huid & Haar - Krachtig duo (silicium & vis collageen)
  €34,50
  Bekijken
 • Haar- en huidvitamines Silicium en Omega 3
  €34,99
  Bekijken