Geef jij jouw huid altijd de aandacht die het verdient?

Geef jij jouw huid altijd de aandacht die het verdient?

"Wat je aandacht geeft groeit." We zijn allemaal wel bekend met de uitdrukking: aandacht maakt alles beter. Volgens mij is het een slogan van een bekende woonwinkel, maar dat maakt niet uit. Het is een waarheid als een koe. Bij vrijwel iedere handeling, of het nu koken, sporten of tandenpoetsen is; wanneer je het met aandacht uitvoert, wordt het beter. Ook in mijn werk ben ik me hiervan bewust. Soms verheugen mensen zich al de hele week op een behandeling. Gewoon de handelingen op de automatische piloot afgaan is er dan echt niet bij. Overigens ook niet als ze zich niet al de hele week op een behandeling verheugen 😉 Ik ben ervan overtuigd dat de mensen in mijn stoel het verschil merken tussen met aandacht werken en gewoon going through the motion.

 

Dit artikel is geschreven door Mariëlle Eggenkamp • hannah huidcoach, specialist in huidverbetering en docent in o.a. de bindweefselmassage.

 

Behoud de volle aandacht voor je huidverzorgingsroutine 

Nu is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn allemaal wel eens moe of met onze gedachte ergens anders en met behandeling nummer 4 of 5 op de dag voelt het toch een beetje anders als bij de eerste behandeling. Toch mag daar geen enkel verschil in zitten. Naast vermoeidheid kan ook sleur of gewoonte een rol spelen. Als je iets heel vaak doet, ga je ook sneller op de automatische piloot werken. Ik merk dat zelf ook wel met bijvoorbeeld tandenpoetsen. Regelmatig ben ik tijdens het tandenpoetsen ook met andere dingen bezig zoals de spiegel of de kraan schoonmaken. Maar als de tandartsafspraak in zicht is, is de focus er ineens wél heel goed bij.

Waar ik met tandenpoetsen nog wel eens afdwaal, gebeurt dat met mijn huidverzorgingsroutine maar zelden. Ik zie zo vaak bij klanten de make-upresten nog in de haargrens of in de neusvleugels zitten dat ik me hier erg van bewust ben.

 

Met aandacht reinigen, hoe doe je dat?

Hoe zit het met jou? Zorg je iedere ochtend en avond dat je echt met je volle aandacht je gezicht reinigt? Neem je de tijd om je product goed over de huid te verdelen? Om goed én rustig je oog make-up los te maken en ook goed in de haargrens, voor de oren en langs je neus te reinigen? Herhaal je dat dan nog een keer als je een reiniging hebt die je met water moet vermengen om deze vervolgens ook zorgvuldig met een lekkere warme doek af te nemen? Of gewoon met je handen en warm water grondig schoon te wassen? Doe je dit hele proces wel 2x als je die dag ruim foundation hebt aangebracht? En dit is alleen nog maar de eerste stap. Er volgt nog vaak lotion en dan nog het aanbrengen van je verzorging, en in de ochtend je zonbescherming misschien? Met hoeveel aandacht doe je dit eigenlijk of ga je ook hierbij op auto pilot? Ga je nog even snel met dat wattenschijfje over je gezicht terwijl je ondertussen aan het face-timen bent met een vriendin of je naar je zoon of dochter roept dat het nu echt bedtijd is?

 

Optimaal gebruik maken van je huidverzorging 

Als dat het geval is, gebruik je je producten dus niet optimaal en haal je niet alles uit je huid (en je producten) wat erin zit. Een goede verzorging van de huid heeft tijd en aandacht nodig. En niet alleen van de huidcoach als je daar bent voor behandeling, maar vooral van jezelf. Iedere dag, twee keer per dag. Het liefst één keer in de week een beetje langer wanneer je een half uurtje de tijd neemt om even goed je huid te peelen (als dat geadviseerd is door je huidcoach natuurlijk), te doorbloeden en een lekker masker te nemen. Masseer dan je serum en/of crème eens wat langer in en kijk dan in de spiegel om te zien wat dat gedaan heeft voor je. Je zal versteld staan van het resultaat wat je zelf kunt bereiken in die 30 minuten.

Want uiteindelijk is huidverbetering niet alleen die maandelijkse of 6 tot 8-wekelijkse behandeling bij de huidcoach in de stoel, maar ook wat jij iedere dag wel of niet en voorál met aandacht uitvoert. En als je dan toch bezig bent, maak dan ook je tandarts blij en poets ook je tanden eens met wat meer aandacht. Op zoek naar een huidcoach? Check deze salon locator en vind een huidcoach in de buurt.