De voordelen van pure gembersap

De voordelen van pure gembersap

Dat gember gezond is, weten we allemaal. Gember past in een gezonde voeding en het staat in de Schijf van Vijf. Dit wil trouwens niet zeggen dat alle producten met gember gezond zijn. Neem bijvoorbeeld gekonfijte gember siroop. Dit product is niet gezond, omdat er suiker aan toegevoegd is. Zo zijn er nog een tal aan producten met gember waaraan suiker, een conserveringsmiddel of bijvoorbeeld citroensap wordt toegevoegd. Om de smaak te neutraliseren? Om het langer houdbaar te maken? Om de productiekosten laag te houden? Wat de reden ook is, kies voor een puur gemberproduct en geniet van alle voordelen die het je biedt.

 

Wat is gember?

Gember wordt gewonnen uit de wortels van een gemberplant. Het wordt al sinds de middeleeuwen gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Ook heeft het een lange geschiedenis van gebruik als kruidengeneesmiddel. Gember bevat een aantal actieve ingrediënten waarvan de belangrijkste gingerol en shogaol zijn, ook bevat gember belangrijke hoeveelheden van onder andere gingerdiol, ginerdion, bètacaroteen, capsaïcine en curcumine.

 

Wat zijn de voordelen van pure gember?

Het consumeren van gember en/of het drinken van pure gembersap heeft verschillende voordelen van je gezondheid van voor je huid. Lees hieronder welke voordelen het allemaal voor jou kan hebben.

 

1. Gember stimuleert celvernieuwing

Een van de kenmerken van gember is het stimuleren van de bloedcirculatie. Een goede bloedcirculatie is voordelig voor celvernieuwing. Celvernieuwing is voordelig om het verouderingsproces tegen te gaan. Naarmate je ouder wordt, vernieuwen je cellen zich namelijk steeds trager en steeds minder vaak waardoor rimpels en lijntjes steeds meer zichtbaar worden en je huid steeds dunner wordt.

 

2. Gember geeft meer energie

Gember zorgt dus voor een betere bloedcirculatie en een goede bloedcirculatie zorgt voor meer energie. Echter is voeding niet de enige factor voor een goede bloedcirculatie, ook leefstijl speelt een grote rol. Bij een gezonde leefstijl hoort regelmatig sporten, een gezond dieet (waar gember deel van uit kan maken), voldoende hydratatie, een gezond gewicht en roken en alcohol zoveel mogelijk vermijden.

 

3. Gember heeft een ontstekingsremmende werking

Voor iedereen die wel eens last heeft van huidontstekingen of acne kan gember helpen. Gember werkt namelijk ontstekingsremmend en daardoor heeft je huid veel baat bij het eten ervan.

 

4. Gember kan helpen tegen misselijkheid

Er zijn wetenschappelijke onderzoeken die erkennen dat gember helpt bij (zwangerschaps)misselijkheid en wagenziekte. Net als bij al deze voordelen, dien je dan natuurlijk wel te kiezen voor pure gembersap en niet voor gemberpoeder die wordt gebruikt als smaakmaker of gembersap met een extra toevoeging zoals suiker.

 

5. Gember heeft een anti-aging effect

Gember heeft diverse positieve effecten op jouw huid. Eén effect daarvan is dat het huidveroudering tegen kan gaan. Dat komt door de antioxidanten waar gember vol mee zit. Antioxidanten beschermen je cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Schade zoals zonlicht, luchtvervuiling, alcohol, bacteriën kunnen de cellen in je huid namelijk aantasten en zorgen voor het versnellen van de veroudering van je huid. Help je huid een handje door het nemen van een antioxidanten-boost: gember.

 

6. Gember kan het lichaam reinigen

Gember staat bekend om de zuiverende werking. Het helpt de lymfeklieren in je lijf om schadelijke stoffen af te voeren, met name bij ontstekingen. Het eten van gember kan je lichaam dus helpen bij het afvoeren van verschillende gifstoffen, waardoor het je lichaam reinigt.

 

7. Gember is rijk aan vitaminen en mineralen

Als laatste is gember een vitamine en mineralen bom. Het bevat grote hoeveelheden vitamine B1 (belangrijk voor de energievoorziening van je lichaam), vitamine B2 (belangrijk voor de energievoorziening van je lichaam), vitamine B6 (belangrijk voor je stofwisseling) en vitamine C (goed voor je weerstand). Ook bevat het grote hoeveelheden natrium en kalium (goed voor je vochtbalans en bloeddruk), fosfor en calcium (dragen bij aan behoud sterke botten en gezond gebit), ijzer (ondersteunt het zuurstoftransport en ondersteunt de stofwisseling),  magnesium (goed voor je spieren) en als laatste koper en zink (voor het verbeteren van je stofwisseling.

 

Kies voor vers, puur en niet gepasteuriseerd gembersap

Het lijkt lastig om zo goed als puur gembersap te vinden. Wanneer je een 'gembershotje' in de supermarkt vindt en het etiket bekijkt, zie je al snel dat er verschillende dingen aan zijn toegevoegd. Gember is niet eens het meestvoorkomende ingrediënt, maar vaak is dat voor 80% appel of citroen. Dat komt doordat supermarkten hun producten vaak lang houdbaar willen maken, om derving te voorkomen. Toch is deze vorm van een gembershot niet aan te raden. Je krijgt vaak onnodig slechte dingen binnen en niet genoeg van het pure gembersap waarnaar jij opzoek bent. Toen vonden wij Gember Member, wij en velen met ons zijn helemaal om en je leest hieronder waarom.

 

gember member beautysups gembersap puur

Gembersap van Gember Member

Eindelijk een vers en puur product, van Gember Member. Wij zijn enorme fan van dit product, omdat het geen onnodige toevoegingen of rommel bevat. Het is vers en zo goed als pure gembersap met een klein vleugje citroen. Het recept ontstond in de keuken van Abdu's moeder, waar het standaard gedronken moest worden wanneer iemand zich niet fit voelde. Abdu is samen met Snelle founder van dit gezonde drankje, welke jou bij dagelijkse inname voorziet van alle bovengenoemde voordelen. Een kick om je dag te starten en super gemakkelijk online te bestellen. De echte bikkel neemt dagelijks één shotje, maar je kunt het natuurlijk ook toevoegen aan heet water of aan een glas sparood met bijvoorbeeld een takje munt.

 

De voordelen van gembersap van Gember Member

  • 100% Vers
  • 100% Natuurlijk
  • Pure gember met een vleugje citroen
  • 31 dagen houdbaar
  • Bevat geen toegevoegde suikers
  • Vrij van smaak- en kleurstoffen
  • Vrij van conserveringsmiddelen