De voordelen van het magische drankje: silicium

silcium mineraal magisch beautysups

Silicium is een mineraal (spoorelement) welke goed is voor de binnen- en buitenkant van je lichaam. Maar wat maakt dit mineraal zo magisch en in welke vorm en hoeveelheid kun je silicium het beste nemen?

 

70 mg organisch silicium per dagdosering

Ons lichaam kan silicium niet zelf aanmaken en het gehalte silicium dat we dagelijks via voeding binnenkrijgen is meestal laag of het wordt slecht opgenomen. Van nature vind je dit mineraal in bronwater, volkoren granen, peulvruchten, sla, amandelen, en meer. Maar, door de verandering in onze voedselproductie en het gebruik van bestrijdingsmiddelen, bevat ons voedsel steeds minder silicium. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor organisch silicium als supplement. Deze vorm van silicium wordt beter opgenomen dan niet-organisch silicium. Kies voor een supplement met 70 mg silicium per dagdosering.

Waarom is het een magisch mineraal?

Mineralen zijn essentieel voor een gezond lichaam en je moet deze altijd binnenkrijgen via voeding of een supplement. Je lichaam kan zelf namelijk geen mineralen aanmaken, het zijn zouten die voortkomen uit de dode natuur. De meest bekende mineralen zijn magnesium en calcium, mineralen waaraan meestal wel gedacht wordt. Silicium daarentegen wordt vaak vergeten, maar is ook een oh zo belangrijk mineraal! Het versterkt je botten en bindweefsel, draagt bij aan de leverfunctie (detox), zenuwfunctie, celvernieuwing en het verterkt je immuunsysteem. Het effect van silicium voor je lichaam voel je niet alleen, maar zie je ook terug aan je huid, haren en nagels en daarom vinden wij het een magisch mineraal.


Het effect voor je lichaam van binnenuit

Wist je dat silicium zorgt voor de bescherming van eiwitten in je huid? Collageen is een van de belangrijkste en meest voorkomende eiwitten in je lichaam, het zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Je lichaam maakt voortdurend nieuw collageen aan, maar vanaf een leeftijd van ongeveer 25 jaar neemt de aanmaak elk jaar terug met ongeveer 1 procent. Het gevolg hiervan een slappere huid en meer fijne lijntjes. Silicium draagt dus bij aan een stralende huid. Naast het effect op je huid, heeft silicium ook een voordelig effect voor je haren en nagels. Neem bijvoorbeeld het haar, wat voor 95% bestaat uit keratine en collageen. Silicium is essentieel voor de aanmaak van keratine en collageen en daardoor is het essentieel voor gezond haar. Organisch silicium zorgt ervoor dat het haar minder snel uitvalt en meer glanst. Ook voor je nagels heeft dit mineraal een gunstig effect. Net als haar bestaan je nagels namelijk grotendeels uit keratine. Het geeft kracht en stevigheid aan je nagels. Silicium zorgt dus ook voor je nagels voor de aanmaak en bescherming van keratine, het draagt bij aan de gezondheid van je nagels.


Wanneer neem je jouw silicium drankje in?

Organisch silicium van Mattisson neem je dagelijks in op een nuchtere maag. Een handig maatbekertje is bijgevoegd, waardoor je de dagdosering van 25ml gemakkelijk kunt afmeten. Het heeft de heerlijke smaak van blauwe bessen en is daarom helemaal geen straf om in te nemen. De dagdosering van 25ml bevat maar liefst 70mg organisch silicium welke afkomstig is uit brandnetelextract.


Werk aan je huid en haar van binnenuit

Nu je weet waar silicium allemaal goed voor is, is het tijd om het te proberen! We bieden silicium aan in twee formaten, namelijk 500 ml voor 20 dagen en 1000 ml voor 40 dagen. Bescherm gezonde lichaamscellen, elastine en collageen met silicium, voor een elastischere huid en minder rimpels. Werken aan sterk en gezond haar? Silicium is ook essentieel voor de aanmaak van keratine en collageen. Hoe hoger de concentratie silicium, hoe minder snel het haar uitvalt en hoe gezonder het haar is.