Collageen en ouder worden: voordelen voor je lichaam

Ouder worden voordelen collageen huid spieren botten en gewrichten

Met het verstrijken van de jaren, krijgt ons lichaam te maken met veranderingen en uitdagingen. Veranderingen van de stevigheid, elasticiteit en soepelheid van onze huid, botten, spieren en gewrichten zijn hier een duidelijk voorbeeld van. Ouder wordende huid verliest haar stevigheid en elasticiteit, en dit kan leiden tot rimpels en fijne lijntjes. Ook kan ouder worden leiden tot minder soepele gewrichten en spierverlies. Gelukkig zijn er middelen om deze veranderingen te vertragen, waaronder het nemen van collageen. In dit blog bespreken we waarom collageen aangeraden wordt en hoe het voordelen kan geven voor de huid, botten, spieren en gewrichten.

 

Wat is collageen en hoe werkt het?

Een opfrissen! Collageen is een eiwit dat zich bevindt in onze huid, botten, spieren en gewrichten. Het speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van de huidstructuur en het geven van stevigheid en elasticiteit. Naarmate we ouder worden, vermindert de natuurlijke collageenproductie, wat leidt tot een verslechtering van de huidstructuur en nadelige gevolgen heeft voor onze botten, spieren en gewrichten.

 

Voordelen van collageen voor de huid

Door het toevoegen van collageen aan onze voeding of door het gebruik van collageenbevattende producten, kunnen we onze huid versterken en verbeteren. Collageen kan helpen bij het verbeteren van de huidelasticiteit en stevigheid, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, en het verbeteren van de huidschilfer en teint. Het kan ook helpen bij het beschermen tegen schade door zon en andere externe factoren die nadelige gevolgen hebben voor de huid.

 

Voordelen van collageen voor botten, spieren en gewrichten

Collageen heeft niet alleen voordelen voor de huid, maar ook voor onze botten, spieren en gewrichten. Het is een belangrijk eiwit voor het gehele lichaam, en het nemen van collageen kan helpen bij het ondersteunen van de botten, het verbeteren van de spiersterkte en het verminderen van gewrichtspijn.

De vermindering van de collageenproductie door ons eigen lichaam, kan leiden tot osteoporose, verminderde spiersterkte en gewrichtsproblemen. Door het toevoegen van collageen aan onze voeding of door het gebruik van collageensupplementen, kunnen we onze botten en spieren versterken en het risico op gewrichtsproblemen verminderen. Niet voor niets wordt het nemen van collageen vaak aangeraden door een fysiotherapeut, voor soepele gewrichten! Ook wordt collageen voor ouderen mensen veel aangeraden om de kans op het breken van botten te verkleinen, door de gewrichten soepeler te houden. Andere nadelige gevolgen van het afnemen van collageen in ons lichaam kunnen zijn: verminderde spiersterkte, gewrichtspijn, verminderde beweeglijkheid.

 • Grass-fed Collageen (poeder)
  €19,95
  Bekijken
 • Verisol Collageen (sachets)
  €39,95
  Bekijken
 • Viscollageen (capsules)
  €25,95
  Bekijken

Kies voor kwalitatief collageen

In conclusie is collageen een belangrijk middel voor ouder wordende mensen die zich zorgen maken over de veranderingen in hun huid, botten, spieren en gewrichten. Het nemen van collageen kan helpen bij het verbeteren van de huidelasticiteit en stevigheid, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, en het ondersteunen van de botten en spieren. Voordat je een collageenproduct kiest, is het allereerst belangrijk om te bedenken voor welke specifieke behoefte je collageen wilt innemen. Bedenk je bijvoorbeeld dat voedingsstoffen als laatste bij je huid, haar en nagels aankomen. Je lichaam gebruikt voedingsstoffen namelijk eerst voor alle andere 'belangrijkere' processen in het lichaam. Daarom zegt men niet voor niets 'Mooie huid, haar en nagels zijn een weerspiegeling van een gezond lichaam'. Met andere woorden, wanneer je huid, haar en nagels gezond zijn dan betekent dit vaak dat je lichaam genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Wil je collageen dus gebruiken voor de verbetering van je huid? Dan is het belangrijk om de juiste dosering en vorm collageen te nemen. Zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, want alleen dan blijven er eiwitten (collageen) over voor je huid. Neem 5 tot 10 gram eiwitten per dag waarvan 2,5 gram collageen. Kies altijd voor natief collageen of collageenpeptiden, ander collageen wordt niet opgenomen door je huid. Op Beautysups.com vind je meer dan 10 verschillende soorten collageen. Van vis of rund, poeder of een capsule. Meer advies? Mail ons of doe de Beauty Advies Test