Bestaat vegan collageen eigenlijk wel?

Bestaat vegan collageen eigenlijk wel?

Het antwoord op deze vraag is kort, namelijk: nee, vegan collageen bestaat niet. Maar, een veganistische alternatief voor collageen bestaat wel degelijk. Om hier meer over te leren, vertellen we je graag eerst meer over collageen en hoe collageen werkt in je huid. Collageen is namelijk een belangrijk eiwit dat van nature voorkomt in het lichaam en helpt bij het behoud van de structuur en stevigheid van weefsels. Het wordt veel gebruikt in de cosmetische- en voedingsindustrie vanwege de voordelen die het biedt voor de huid, het haar en de nagels. Echter, traditioneel collageen is afkomstig van dierlijke bronnen, waardoor veganisten en mensen met ethische bezwaren vaak niet in staat zijn om van de voordelen ervan te genieten. Dit is waar vegan collageen om de hoek komt kijken.

 

Wat is vegan collageen?

Vegan collageen is een term die wordt gebruikt om een aantal verschillende supplementen te beschrijven die zijn ontworpen om de natuurlijke productie van collageen in het lichaam te stimuleren zonder gebruik te maken van dierlijke ingrediënten. Omdat collageen van nature voorkomt in dierlijke weefsels, kunnen vegan collageensupplementen niet rechtstreeks collageen bevatten. In plaats daarvan bevatten ze ingrediënten die de productie van collageen in het lichaam kunnen bevorderen.

 

Ingrediënten in Vegan Collageen

Vegan collageen bestaat vaak uit verschillende ingrediënten die de vorming van collageen door je huid ondersteunen en stimuleren. Ze creëren alsware een gezonde omgeving voor collageen in jouw huid. Voedingsstoffen die worden gebruikt in vegan collageensupplementen kunnen bijvoorbeeld zijn:

 1. Vitamine C - vitamine C is een belangrijke voedingsstof die nodig is voor de productie van collageen in het lichaam. Het wordt vaak toegevoegd aan vegan collageensupplementen om de effectiviteit te verhogen.
 2. Silicium - Silicium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij de vorming van collageen in het lichaam. Het kan helpen bij het bevorderen van de elasticiteit van de huid en het versterken van de nagels. Silicium kan worden verkregen uit plantaardige bronnen zoals bamboe-extract of middels een supplement: organisch silicium.
 3. Zink - Zink is een essentieel mineraal dat belangrijk is voor de huidgezondheid en de productie van collageen in het lichaam. Het kan helpen bij het verbeteren van de wondgenezing en het bevorderen van een gezonde huid. Zink kan worden verkregen uit plantaardige bronnen zoals noten, zaden en volle granen.

 

Is 'vegan collageen' dan een marketingterm?

Zo kun je het zeker noemen. Het concept van vegan collageen is een marketingterm die vaak wordt gebruikt om een ​​breed scala aan supplementen te beschrijven die zijn ontworpen om de natuurlijke productie van collageen in het lichaam te bevorderen, zonder dierlijke ingrediënten te gebruiken. Hoewel deze supplementen de voordelen van collageen kunnen bieden, is het belangrijk op te merken dat ze niet hetzelfde zijn als traditioneel collageen, dat afkomstig is van dierlijke bronnen.

 

Voordelen van Vegan Collageen

Hoewel er nog weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar vegan collageen, zijn er verschillende potentiële voordelen waarvan wordt gedacht dat ze het gevolg zijn van de ingrediënten in deze supplementen, zoals:

 1. Verbeterde huidgezondheid - collageen is een belangrijk eiwit dat de structuur van de huid ondersteunt en helpt bij het behouden van de elasticiteit en stevigheid. Vegan collageensupplementen kunnen helpen de natuurlijke productie van collageen in het lichaam te stimuleren, wat kan bijdragen aan een verbeterde huidgezondheid en vermindering van rimpels en fijne lijntjes.
 2. Sterkere nagels - collageen is ook een belangrijk eiwit voor de gezondheid van de nagels. Door de productie van collageen in het lichaam te stimuleren, kunnen vegan collageensupplementen helpen bij het versterken van broze nagels en bijdragen aan een betere algehele nagelgezondheid.
 3. Gezonder haar - collageen speelt ook een belangrijke rol in de gezondheid van het haar, door bij te dragen aan de structuur en sterkte ervan. Vegan collageensupplementen kunnen helpen bij het bevorderen van de natuurlijke productie van collageen in het lichaam en zo bijdragen aan een gezondere haargroei.
 4. Gewrichtsgezondheid - collageen is ook belangrijk voor de gezondheid van gewrichten en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn. Vegan collageensupplementen kunnen helpen bij het bevorderen van de productie van collageen in het lichaam en zo bijdragen aan gezondere gewrichten en verminderde pijn.

 

Vegan collageen is een opkomend fenomeen in de supplementenindustrie en biedt een veganistisch alternatief voor traditionele collageensupplementen. De ingrediënten in vegan collageensupplementen bevorderen de productie van collageen in het lichaam en dragen bij aan een betere huidgezondheid, nagelgezondheid, haargroei en gewrichtsgezondheid.

 • Vegan Collageen Booster (poeder)
  €27,95
  Bekijken
 • Smoothly Vegan Collageen (capsule)
  €27,99
  Bekijken
 • Purasana Beauty Smoothie (poeder)
  €10,95
  Bekijken