Heerlijke avocadotoast met spinazie, een gepocheerd ei en chilivlokken

Heerlijke avocadotoast met spinazie, een gepocheerd ei en chilivlokken

Avocadotoast is een heerlijk en voedzaam ontbijt, tussendoortje of lunch dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. In dit recept tillen we avocadotoast naar een hoger niveau door er voedzame spinazie en een gepocheerd ei vol eiwitten aan toe te voegen. Gegarneerd met chilivlokken voor een extra kick, is deze geplette avocadotoast een perfecte manier om je dag te beginnen.

 

Ingrediënten voor één persoon

  • 1 rijpe avocado
  • 2 sneetjes volkoren brood
  • 2 kopjes verse spinazieblaadjes
  • 2 grote eieren
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • Zout en peper, naar smaak

 

Bereiding

1. Rooster het brood tot het knapperig en goudbruin is.

2. Terwijl het brood roostert, bereid je de avocado voor door hem doormidden te snijden, de pit te verwijderen en het vruchtvlees in een kom te scheppen. Pureer de avocado met een vork tot hij glad en romig is.

3. Verwarm een pan met water, zout en twee druppels azijn tot het suddert. Kraak de eieren in het water en pocheer ze 2-3 minuten tot het eiwit is gezet maar de dooiers nog vloeibaar zijn.

4. Verdeel het avocadomengsel over elk sneetje toast.

5. Haal de gepocheerde eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg een ei op elk sneetje toast.

6. Strooi de chilivlokken over de gepocheerde eieren en breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel ook de spinazie over de sneetjes

Serveer onmiddellijk en geniet!

 

Geniet van de voordelen van de voedingsstoffen van deze overheerlijke toast

  • Avocado: Avocado's zijn een rijke bron van hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten, die kunnen helpen om ontstekingen te verminderen en het cholesterolgehalte te verbeteren. Ze zitten ook boordevol vezels, kalium en vitamine C en K, die een gezond immuunsysteem kunnen ondersteunen en gezonde botten en huid kunnen bevorderen.
  • Spinazie: Spinazie is een bladgroente met veel voedingsstoffen die boordevol vitaminen en mineralen zit. Het is een uitstekende bron van vitamine K, die essentieel is voor de gezondheid van de botten, en vitamine A, die belangrijk is voor een gezond gezichtsvermogen. Spinazie is ook rijk aan ijzer, dat bloedarmoede kan helpen voorkomen, en vitamine C, dat het immuunsysteem kan stimuleren.
  • Eieren: Eieren zijn een complete eiwitbron die alle essentiële aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft om weefsels op te bouwen en te herstellen. Ze zijn ook een rijke bron van choline, die belangrijk is voor de gezondheid van de hersenen, en vitamine D, die gezonde botten en tanden kan ondersteunen.
  • Chilivlokken: Chilivlokken bevatten capsaïcine, een verbinding die kan helpen ontstekingen te verminderen en het metabolisme te stimuleren. Ze zijn ook rijk aan antioxidanten, die kunnen helpen het lichaam te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.