Glow-Up Smoothie Bowl: Een voedzaam recept met bieten, bessen en meer voor een stralende huid

Glow-Up Smoothie Bowl: Een voedzaam recept met bieten, bessen en meer voor een stralende huid

Op zoek naar een heerlijke manier om de gezondheid van je huid een boost te geven? Zoek dan niet verder en haal snel alles in huis voor dit recept! Gemaakt met voedzame ingrediënten zoals bieten, bessen, Griekse yoghurt, amandelmelk en collageenpoeder van grasgevoerde koeien. Deze smoothie zit boordevol vitaminen, antioxidanten en eiwitten die de gezondheid en het uiterlijk van je huid kunnen helpen ondersteunen. De bieten, bessen en Griekse yoghurt zijn rijk aan antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die de huid helpen beschermen tegen schade door UV-stralen, vervuiling en andere omgevingsfactoren die gezonde cellen en weefsel aantasten. Amandelmelk is een goede bron van vitamine E, een antioxidant die de huid helpt beschermen tegen schade door vrije radicalen. Grasgevoerd collageenpoeder levert de bouwstenen die het lichaam nodig heeft om collageen te produceren, wat de elasticiteit en hydratatie van de huid helpt te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels helpt te verminderen. Deze smoothie is gemakkelijk te maken en zit boordevol smaak, waardoor het een perfect ontbijt of tussendoortje is om je lichaam en huid te voeden van binnenuit. Start je dag met deze Glow-Up smoothie bowl!

 

Ingrediënten voor één smoothie bowl

  • 12 gram collageenpoeder van grasgevoerde koeien
  • 1 kleine biet, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kopje bessen (bosbessen, frambozen of een mix)
  • 1 rijpe banaan
  • Half kopje Griekse yoghurt
  • Half kopje Amandelmelk
  • 1 el honing (optineel)

Bereiding

1. Voeg de collageenpoeder, blokjes gesneden biet, bessen, banaan, Griekse yoghurt en amandelmelk toe aan een blender
2. Mix tot een gladde en romige massa. Vind je het mengsel te dik? Voeg dan nodig meer amandelmelk toe
3. Proef en voeg naar wens honing toe om de smoothie bowl wat zoeter te maken
4. Giet de smoothie in een kom en vul naar wens aan met je favoriete toppings (zoals granola, noten, zaden of vers fruit).

 

Voor een stralende en jonge huid!

De ingredienten in deze bowl zorgen voor een stralende huid van binnenuit. Ze houden je huid gezond en zorgen dat gezonde cellen en weefsel beter bestand zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Lees wat de verschillende ingredienten doen voor jou huid en je wilt je dag het liefste elke dag starten met deze smoothie bowl!

Waarom collageen van grasgevoerde koeien?

Collageen is een eiwit dat een groot deel uitmaakt van de huid, het haar, de nagels en het bindweefsel in het lichaam. Het helpt de huid er stevig, vol en jeugdig uit te zien. Naarmate we ouder worden, produceert het lichaam minder collageen, wat kan leiden tot rimpels, huidverslapping en droogte. Het toevoegen van collageen aan uw dieet kan de gezondheid en het uiterlijk van uw huid ondersteunen door de bouwstenen te leveren die het lichaam nodig heeft om collageen te produceren. Het helpt de elasticiteit en hydratatie van de huid te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Grasgevoerd collageen is een goede keuze omdat het afkomstig is van dieren die een dieet van gras en ander natuurlijk voeder hebben gekregen, wat een voedzamere bron van collageen kan opleveren. Grasgevoerd collageen kan ook rijker zijn aan bepaalde voedingsstoffen, zoals omega-3 vetzuren, die de gezondheid van de huid verder kunnen ondersteunen. Bovendien is grasgevoerd collageen meestal duurzamer en ethischer geproduceerd dan collageen van dieren die graangewassen (krachtvoer) eten.

 

Waarom bieten voor je huid?

Bieten zijn een uitstekende bron van foliumzuur, een B-vitamine die helpt een gezonde huid te ondersteunen door celgroei en -herstel te bevorderen. Ze bevatten ook antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die de huid kunnen helpen beschermen tegen schade door UV-stralen, vervuiling en andere omgevingsfactoren.

 

Waarom bessen voor je huid?

Bessen, vooral bosbessen, zijn ook een goede bron van antioxidanten en hebben anti-aging eigenschappen. Ze helpen de huid te beschermen tegen UV-straling, vervuiling en andere omgevingsstressoren.

 

Waarom banaan voor je huid?

Bananen zijn een goede bron van vitamine C, die de collageenproductie bevordert en de huid er jeugdig en stevig laat uitzien.

 

Waarom Griekse yoghurt voor je huid?

Griekse yoghurt is rijk aan probiotica, die kunnen helpen de gezondheid van de darmen te verbeteren, waar tot 80% van het immuunsysteem zich bevindt. Een gezond darmmicrobioom kan resulteren in een gezonde huid.

 

Waarom amandelmelk voor je huid?

Amandelmelk is een goede bron van vitamine E, een antioxidant die de huid helpt beschermen tegen schade door vrije radicalen. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen een geïrriteerde huid te kalmeren.

 

Waarom honing voor je huid?

Honing bevat antioxidanten en heeft antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen de huid te beschermen en genezing te bevorderen. Het is ook een natuurlijk bevochtigingsmiddel, wat betekent dat het helpt de huid gehydrateerd te houden.

Zoals je leest is deze smoothie bowl een heerlijke en gemakkelijke manier om de gezondheid van je huid te stimuleren door een verscheidenheid aan vitaminen en antioxidanten die een gezonde huid bevorderen. Geniet ervan!